Υποστηριξε το militaire
Στιγμές Ιστορίας
19/12/2022 | 06:00 (ενημερώθηκε 1 έτος πριν)
Militaire News

Οι 144 αναφορές των Αμερικανών για εξωγήϊνους»!

Οι 144 αναφορές των Αμερικανών για εξωγήϊνους»!

Γράφει ο Δημήτρης Σταυρόπουλος

Η ιστορία επαναλαμβάνεται…

Το ερώτημα παραμένει.

Υπάρχουν εξωγήινοι με στοιχεία και αποδείξεις?

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, αφήνουν κάποιες ελπίδες ότι βρίσκονται κοντά στην αποκάλυψη του μυστηρίου…

«Ερευνούμε εκατοντάδες αναφορές» επιβεβαίωσε ο Ρόναλντ Μούλτρι, υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ.

Το Πεντάγωνο έχει ξεκινήσει μια πολύ σοβαρή έρευνα αναφορικά με τις εμφανίσεις UFOs η οποία έχει οδηγήσει σε εκατοντάδες νέες αναφορές οι οποίες βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Τον Ιούνιο του 2021 ανακοινώθηκε επίσημα από την αμερικανική κυβέρνηση ότι από το 2004 έως το 2021 υπήρξαν 144 αναφορές για παρατήρηση UFΟs.

Στις 80 από αυτές τις αναφορές υπήρξε και κάποιου είδους καταγραφή (ραντάρ, βίντεο, φωτογραφία κτλ).

ΥΠΟΠΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Ο Σον Κερκπάτρικ, διευθυντής στην έρευνα του Πενταγώνου, από την μεριά του είπε ότι προσεγγίζει το θέμα επιστημονικά και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποκλείσει την πιθανότητα ύπαρξης εξωγήινης ζωής.

«Απλά θα πω ότι έχουμε δομήσει την ανάλυση μας έτσι ώστε να είναι πολύ λεπτομερής και πολύ προσεκτική.

Θα ερευνήσουμε κάθε αναφορά.

Όταν ξεκίνησε η έρευνα παρατηρήσαμε ότι πολλοί πιλότοι της αμερικάνικης αεροπορίας είχαν παρατηρήσει κάποια φαινόμενα αλλά ήταν διστακτικοί να τα αναφέρουν υπό τον φόβο του στιγματισμού.

Πλέον έχουμε πάρα πολλές νέες αναφορές. Εκατοντάδες» είπε ο Κερκπάτρικ.

Η πλειονότητα των αναφορών μιλά για σκάφη που εμφανίζονται να κινούνται με τρόπο που αψηφά τους νόμους της φυσικής και τις τεχνολογικές μας δυνατότητες.

Πολίτες αλλά και στρατιωτικοί όχι μόνο έχουν υπάρξει μάρτυρες τέτοιων φαινομένων αλλά τα έχουν καταγράψει κιόλας.

Το ίδιο το Πεντάγωνο είχε δημοσιεύσει βίντεο από ραντάρ αεροσκάφους το οποίο παρακολουθεί σκάφος που κινείται… εξωγήινα.

Ο βασικός λόγος που άναψε το «πράσινο φως» για να πραγματοποιηθεί αυτή η έρευνα είναι ένα ερώτημα που προβληματίζει τον  αμερικανικό στρατό.

Θα μπορούσε αυτά τα σκάφη να είναι τελικά κάποιο άγνωστο πρότζεκτ άλλης χώρας όπως η Κίνα η ή Ρωσία;

Διαθέτει κάποια άλλη υπερδύναμη τεχνολογία για την οποία δεν γνωρίζουν τίποτα οι ΗΠΑ;

Είναι δεδομένο ότι πειραματικά αεροσκάφη και πύραυλοι θα μπορούσαν να προκαλέσουν την εντύπωση ότι είναι UFOs.

Από την άλλη υπάρχουν καταγραφές που δείχνουν μια συμπεριφορά η οποία θα απαιτούσε τεράστια τεχνολογικά άλματα για να δικαιολογηθεί.

Ο Κερκπάτρικ λέει ότι η Επιτροπή θα βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τον στρατό και τις υπηρεσίες πληροφοριών ώστε να γνωρίζει κάθε νέα τεχνολογική εξέλιξη. Έτσι μπορεί να αναγνωρίζει κάθε UFO που τελικά είναι πειραματικό αεροσκάφος ή drone.

«Πολύ ξεκάθαροι μηχανισμοί έχουν δημιουργηθεί ώστε να διασφαλίσουμε ότι αυτό που βλέπουμε δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας δοκιμής ή κάποια τεχνολογίας που έχουμε στις ΗΠΑ», τόνισε ο Κερπάτρικ.

Το Πεντάγωνο υποστηρίζει ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα δώσει στη δημοσιότητα μια επικαιροποίηση των ευρημάτων της έρευνας του.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ

Οι επιστήμονες λένε ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση που  εντοπίσουμε εξωγήινη ζωή .

Έχουν δημιουργήσει ένα ειδικό ερευνητικό κέντρο στο Πανεπιστήμιο του St Andrews στην Σκωτία .

Η ομάδα θα επικεντρωθεί στην ανάλυση στοιχείων και στην ανάπτυξη πιθανών πρωτοκόλλων.

«Η επιστημονική φαντασία είναι γεμάτη από τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στην ανθρώπινη κοινωνία η εμφάνιση εξωγήινων στον πλανήτη μας», ανέφερε ο Δρ. Τζον Έλιοτ, επιστήμονας υπολογιστών και συντονιστής του SETI Post-Detection Hub.

«Αλλά πρέπει να προχωρήσουμε πέρα από τη σκέψη για τον αντίκτυπο στην ανθρωπότητα. Πρέπει να συντονίσουμε τις ειδικές γνώσεις μας, όχι μόνο για την αξιολόγηση των αποδεικτικών στοιχείων, αλλά και για την εξέταση της ανθρώπινης κοινωνικής απόκρισης.

Και η ώρα να το κάνουμε αυτό είναι τώρα», προσθέτει ο Δρ. Τζον Έλιοτ.

Η ομάδα μάλιστα πιστεύει ότι δεν έχει δοθεί η προσοχή που θα έπρεπε στις συνέπειες στην κοινωνία εάν εντοπιστεί εξωγήινη νοημοσύνη.

Ενώ τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πρωτόκολλα για την απειλή πρόσκρουσης αστεροειδών, τίποτα παρόμοιο δεν υπάρχει για την εξωγήινη ζωή.

Τον Ιούνιο, η NASA ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την πρώτη της μελέτη για μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα (UAP) – γνωστά ευρέως ως UFO.

Κατά τη διάρκεια εννέα μηνών, οι επιστήμονες εξετάζουν τα τρέχοντα δεδομένα σε UAP και καθορίζουν ποιες θεάσεις συμβαίνουν φυσικά ή δεν αξίζουν περαιτέρω έρευνα.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!

Η κοινή πεποίθηση που υπάρχει είναι ότι αν κάνουν την εμφάνιση τους στη Γη εξωγήινοι αυτοί θα είναι σίγουρα πολύ πιο προηγμένοι τεχνολογία από εμάς δεδομένου ότι έφτασαν ως στον πλανήτη μας και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι επιθετικοί και άκρως επικίνδυνοι.

Πολλοί επιστήμονες και ειδικοί με κορυφαίο τον Στίβεν Χόκινγκ θεωρούν πολύ πιθανό στην απεραντοσύνη του Σύμπαντος να έχει αναπτυχθεί όχι απλά νοήμον ζωή αλλά προηγμένοι εξωγήινοι πολιτισμοί με τους οποίους όμως δεν πρέπει να έρθουμε ποτέ σε επαφή.

Είναι γνωστό ότι εμείς προσπαθούμε να κάνουμε γνωστή την παρουσία μας με διαφόρους τρόπους στο Σύμπαν ενώ παράλληλα προσπαθούμε να εντοπίσουμε ίχνη της ύπαρξης προηγμένων εξωγήινων πολιτισμών.

Ο Χόκινγκ και άλλοι ειδικοί έχουν υποστηρίξει την άποψη ότι σε περίπτωση που φτάσει σε εμάς κάποιο σήμα ενός εξωγήινου πολιτισμού το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να μην απαντήσουμε ποτέ.

Όπως υποστηρίζουν δεν πρέπει να κάνουμε γνωστή την ύπαρξη μας και πολύ περισσότερο το που βρισκόμαστε γιατί το πιθανότερο είναι οι εξωγήινοι που θα έρθουν εδώ να έχουν εχθρικές διαθέσεις.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ

Όμως ο Γκόρντον Γκάλοπ, καθηγητής βιοψυχολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Άλμπανι με δημοσίευση του στην επιθεώρηση «Journal of Astrobiology» διατυπώνει μια εντελώς διαφορετική άποψη. Όπως αναφέρει μπορεί να υπάρχουν πράγματι εξωγήινοι με τεχνολογικές δυνατότητες τέτοιες ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας ακόμη και να έρθουν στον πλανήτη μας αλλά μας φοβούνται και δεν επιχειρούν να εμφανισθούν.

«Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος, βίαιος και εύκολα ξεκινά μεγάλης έκτασης και διάρκειας αιματηρές συμπλοκές και πολέμους.

Για αυτόν τον λόγο αν υπάρχουν εξωγήινοι με τεχνολογική δυνατότητα να έρθουν στη Γη είναι πολύ πιθανό να αποφασίσουν να μην μας πλησιάσουν υπό τον φόβο ότι μπορεί να προσπαθήσουμε να τους εξοντώσουμε» λέει ο καθηγητής που αναφέρει και αυτός το παράδειγμα της ολικής καταστροφής των πολιτισμών των Αζτέκων και των Ίνκας από τους κονκισταδόρες αλλά με την αντίθετη συλλογιστική από αυτή που διατυπώνει ο Χόκινγκ.

Ο Γκάλοπ αναφέρει την καταστροφή των πολιτισμών της Αμερικής ως ένα… αντιπαράδειγμα ως μια κατάσταση την οποία μπορεί να επαναλάβει ο άνθρωπος αυτή τη φορά σε κάποιο εξωγήινο πολιτισμό.

«Αν οι άνθρωποι μάθουν ότι υπάρχουν προηγμένοι πολιτισμοί και επιθυμητές πλουτοπαραγωγικές πηγές σε άλλους κόσμους είναι άραγε πιθανό αυτοί οι εξωγήινοι  να έχουν την τύχη των κατοίκων του Μεξικού και του Περού;» αναρωτιέται ο καθηγητής και συνεχίζει

«Αν υπάρχει νοήμων ζωή σε κάποιο άλλο κόσμο μπορεί οι άνθρωποι να κριθούν ως εξαιρετικά επικίνδυνο ον.

Ίσως αυτή είναι η αιτία για το ότι δεν έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα να εντοπίσουμε κάποιο ίχνος προηγμένης εξωγήινης ζωής.

Αποτελούμε για αυτούς πολύ μεγάλη απειλή και προτιμούν να παραμείνουν άγνωστοι για εμάς».

Πληροφορίες

newsbomb

janus.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης