Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
11/11/2022 | 12:08
Militaire News

Πυρηνική τορπίλη «Ποσειδών»: Έκανε δοκιμή η Ρωσία;

Πυρηνική τορπίλη «Ποσειδών»: Έκανε δοκιμή η Ρωσία;
Ρωσικό υποβρύχιο τύπου KILO

Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος μίλησε για πιθανή προσπάθεια δοκιμής πυρηνικής τορπίλης «Ποσειδών» από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με πηγές στις ΗΠΑ, την περασμένη εβδομάδα, τα ρωσικά σκάφη εγκατέλειψαν την περιοχή δοκιμών στην Αρκτική Θάλασσα. Εκτιμούν ότι επέστρεψαν στο λιμάνι χωρίς να πραγματοποιήσουν δοκιμή. Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι οι Ρώσοι μπορεί να αντιμετώπισαν τεχνικές δυσκολίες, και για το λόγο αυτό μάλλον δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η πυρηνική δοκιμή.

Σύμφωνα με το CNN, μεταξύ των σκαφών που έλαβαν μέρος στις προετοιμασίες ήταν το Μπέλγκοροντ, ένα υποβρύχιο πυραύλων κρουζ που έχει τροποποιηθεί για ειδικές επιχειρήσεις και είναι σε θέση να εκτοξεύει μη επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα, συμπεριλαμβανομένης της τορπίλης «Ποσειδών».

«Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως μέρος της ευρύτερης εικόνας και της πρόσφατης στρατιωτικής πρακτικής της Ρωσίας, που στέλνει κακώς εκπαιδευμένα και ανεπαρκώς εξοπλισμένα στρατεύματα στην Ουκρανία», δήλωσε δυτικός διπλωμάτης στο CNN. «Η στρατιωτική βιομηχανία της Ρωσίας περνάει δύσκολες στιγμές και μπορούμε επίσης να δούμε ότι οι δυτικές κυρώσεις σε στρατιωτικά αγαθά υψηλής τεχνολογίας έχουν αποτέλεσμα και πρέπει να συνεχιστούν».

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επιχειρήσει να δοκιμάσει ξανά την τορπίλη, αλλά σημειώνουν ότι τα νερά στην περιοχή δοκιμών θα αρχίσουν σύντομα να παγώνουν, περιορίζοντας τις πιθανότητες για επιχειρήσεις.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης