Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
04/11/2022 | 16:08
Militaire News

Ο κ.Γεραπετρίτης των 6 ναυτικών μιλίων επανήλθε στην τάξη του δικαιώματος μας να επεκτείνουμε χωρικά ύδατα

Ο κ.Γεραπετρίτης των 6 ναυτικών μιλίων επανήλθε στην τάξη του δικαιώματος μας να επεκτείνουμε χωρικά ύδατα

«Η Ελλάδα διατηρεί απολύτως το δικαίωμα της επέκτασης των χωρικών της υδάτων σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας», και στο χρόνο που εκείνη επιλέξει. Το μήνυμα αυτό έστειλε, μέσω της ραδιοφωνικής συχνότητας του Real FM, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Να υπενθυμίσουμε ότι από το βήμα της Βουλής ο κ.Γεραπετρίτης είχε σοκάρει με τα όσα είχε πει περί περιορισμού των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στα 6 ναυτικά μίλια. Έστω και αργοπορημένος επέστρεψε στην τάξη…Ας ελπίσουμε ότι θα παραμείνει σε αυτή τη θέση.

Αναλυτικώς, «καμία κατάσταση δεν παγιώνεται υπέρ της Τουρκίας, εκείνο το οποίο παγιώνεται, είναι η αντίληψη της διεθνούς κοινότητας ότι έχουμε στη γειτονιά μας μια χώρα, η οποία είναι, πράγματι, κίνδυνος για την ασφάλεια και την ειρήνη». Κατά τον Γ. Γεραπετρίτη, «η Ελλάδα δεν ετεροκαθορίζεται, δεν λαμβάνουμε υπ’ όψιν τέτοιου τύπου εχθροπαθείς δηλώσεις εκ μέρους της Τουρκίας. Αυτά μπορεί να έχουν και μια εσωτερική στόχευση, εμείς αναδεικνύουμε όλα αυτά τα ζητήματα εκεί που πρέπει, στους διεθνείς οργανισμούς και συμμαχίες».

Και συμπλήρωσε με έμφαση: «Πρωτίστως αυτό που μας αφορά είναι η διασφάλιση των δικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων. Η Ελλάδα διατηρεί απολύτως το δικαίωμα της επέκτασης των χωρικών της υδάτων σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας -και θα το πράξει σε χρόνο που εκείνη κρίνει ότι είναι ο χρήσιμος και αναγκαίος».

Επίσης, «το υπουργείο Εξωτερικών κάνει μία εξαιρετικά συστηματική και σοβαρή δουλειά. Πέρα από την πολιτική απόφαση, υπάρχουν και ορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, που είναι αρκετά σύνθετα. Ερωτηθείς δε για την επιλογή του χρόνου, αυτή είναι «η επιλογή των εθνικών μας δικαίων και συμφερόντων. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση, κρίσιμη παράμετρος ούτε καν παράμετρος, να είναι οι ευσεβείς πόθοι και οι επιθυμίες της Τουρκίας», ξεκαθάρισε εξ άλλου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης