Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
21/10/2022 | 12:27
Militaire News

«Μούφα τα Bayraktar» – Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι Τούρκοι

«Μούφα τα Bayraktar» - Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι Τούρκοι

Για την «αποτελεσματικότητα» των πολυδιαφημισμένων τουρκικών Bayraktar έχει αναφερθεί αρκετές φορές το militaire. Αλλά μετά την αποκάλυψη πόσο μούφα είναι τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκαφη οι Τούρκοι το φυσάνε και δεν κρυώνει.

Ο Ουκρανός πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας Σεργκέι Πασίνσκι παραδέχθηκε ότι τα πολυδιαφημισμένα τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar δεν είναι αποτελεσματικά. Μπορεί επισήμως να χαιρετίστηκαν από το Κίεβο και να διαφημίστηκαν από δυτικά ΜΜΕ ως «game changers» στην εξέλιξη του πολέμου, αλλά πρόκειται για μεγάλα λόγια. Στην πράξη δεν φαινέται να είναι το «υπερόπλο» που διαφημίζουν…

Και αυτό γιατί είναι ευάλωτα στα συστήματα αεράμυνας.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος έκανε αυτή την αποκάλυψη σε συνέντευξη με τους Ρώσους φαρσέρ Βόβαν και Λέξους, πιστεύοντας ότι μιλούσε με τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στη Μόσχα Μάικλ ΜακΦόλ.

Ο Σεργκέι Πασίνσκι δήλωσε ότι η όλη υπόθεση με τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Μπαϊρακτάρ έχει να κάνει περισσότερο «με δημόσιες σχέσεις και… διαφθορά παρά με τη μαχητική χρήση». Παραδέχτηκε ότι καταρρίφθηκαν από τους Ρώσους μέσα σε… μία εβδομάδα.

Οι δηλώσεις του Πασίνσκι προκάλεσαν την οργή των Τούρκων. «Το μόνο που έχω να πω στον κ. Πασίνσκι είναι, τότε πολεμήστε μόνοι σας», ήταν η απάντηση του Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, ιδιοκτήτη της εταιρείας κατασκευής των αμυντικών συστημάτων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης