Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
22/09/2022 | 16:51
Militaire News

Λιμενικοί χωρίς άδεια για 4 χρόνια!!!

Λιμενικοί χωρίς άδεια για 4 χρόνια!!!

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών Π.Ο.Λ. έφτασε στα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου ύστερα από ερώτημα-αναφορά που υπέβαλε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μέσω του Βουλευτή Κέρκυρας και υπεύθυνου τομέα Ναυτιλίας Μπιάγκη Δημήτρη .

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Π.Ο.Λ.  https://www.omospondia.gr/2022/09/4.html υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό Λιμενικών κυρίως στα σκάφη και στα νησιά που τους οφείλονται μέχρι και 4 ετών κανονικές άδειες ,ενώ σε αρκετές περιπτώσεις το ίδιο συμβαίνει και με τα οφειλόμενα ρεπό .

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας :

 Βασικοί λόγοι η υποστελέχωση και η υπερεργασία αφού τόσο οι πραγματικές ανάγκες όσο και η κακή διαχείριση του προσωπικού που σε αρκετές περιπτώσεις χρησιμοποιείται αλόγιστα και χωρίς μέτρο, έχουν δημιουργήσει μια παγιωμένη στρεβλή κατάσταση σύμφωνα με την οποία οι άδειες λαμβάνονται από τα στελέχη μόνο όταν οι προϊστάμενοι κάθε υπηρεσίας κρίνουν ότι μπορούν να τις χορηγήσουν.

Ουδείς ελέγχεται αν δεν εγκρίνει την προβλεπόμενη άδεια του στελέχους αφού είναι νομικά συγκαλυμμένη ο άρνηση χορήγησής της .

Δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη ευφυΐα για να κατανοήσει κάποιος πως για να καλυφθούν οι ρεαλιστικές ανάγκες του σώματος ,το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί. Αν σκεφτεί κανείς πως η απαιτούμενη σύνθεση του σώματος έχει αξιολογηθεί στις 10.500 οργανικές θέσεις και η ρεαλιστική σύνθεση έχει μείνει καθηλωμένη εδώ και 20 έτη σχεδόν στις 7.500, γίνεται κατανοητό πως το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ λειτουργεί με τα 2/3 της σύνθεσής του .


Ολοκληρώνοντας θα πρέπει να τονίσουμε πως ίσως είμαστε ο μοναδικός κλάδος εργαζομένων στην πατρίδα μας στους οποίους οφείλονται κανονικές άδειες 3 και 4 ετών , ίσως οι μοναδικοί που τα οφειλόμενα ρεπό χάνονται στο βάθος των ετών και αν καταμετρηθούν ανά έτος οι εργατοώρες που απαιτούνται για να λειτουργήσει ο μηχανισμός του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ θα διαπιστωθεί πως 2 στελέχη δουλεύουν για 3 αφού οι 7.600 περίπου καλύπτουν ανάγκες που θα απαιτούνταν να εργάζονται 10.500 Λιμενικοί.

Συμπερασματικά από αυτά που καταγγέλλει η Π.Ο.Λ. αναδεικνύεται μία πλευρά του Λιμενικού Σώματος που ουδείς γνώριζε καθώς τα τεράστια κενά που υπάρχουν στη σύνθεση του Σώματος εδώ και 20 έτη ουδέποτε καλύφθηκαν ενώ οι αποκαλούμενοι φύλακες του Αιγαίου δεν φαίνεται να έχουν καμία προστασία από τη πολιτεία αφού μάλλον τους έχουν ξεχασμένους ως ναυαγούς στα νησιά μας που καθημερινά δέχονται μεγάλο αριθμό μεταναστών .

Μπορεί να εξαγγέλλονται μέσω των εξοπλιστικών προγραμμάτων προμήθειες σε σκάφη για το Λιμενικό Σώμα αλλά και για το Ναυτικό προκειμένου να θωρακιστούν τα θαλάσσια σύνορά μας όμως φαίνεται πως κανείς δεν έχει επενδύσει στο προσωπικό που καλείται να διαχειριστεί το μεταναστευτικό ζήτημα αλλά και τις Τουρκικές απειλές. 

Ίσως θα πρέπει η Κυβέρνηση να δει σοβαρό το θέμα της ενίσχυσης του Λιμενικού με νέο προσωπικό αφού το υπάρχον εμφανίζεται ,γερασμένο, καταπονημένο και αδύναμο να συνεχίσει να εργάζεται σε αυτούς τους απαιτητικούς ρυθμούς δεδομένου μάλιστα και τις επικείμενης συνταξιοδότησης τα επόμενα χρόνια ποσοστού εργαζομένων που ξεπερνά το 40% της υπάρχοντος έμψυχου εργατικού δυναμικού .

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης