Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
29/06/2022 | 13:27
Militaire News

Άρχισαν τα «όργανα» από Τουρκία – Λίστα έκδοσης δεκάδων προσώπων σε Φιλανδία και Σουηδία

Άρχισαν τα «όργανα» από Τουρκία - Λίστα έκδοσης δεκάδων προσώπων σε Φιλανδία και Σουηδία

Ούτε μια μέρα δεν συμπληρώθηκε από τη συμφωνία Τουρκίας, Φιλανδίας και Σουηδίας στη Μαδρίτη και η Άγκυρα ανακοίνωσε τα πρώτα της αιτήματα από τις δύο σκανδιναβικές χώρες.

Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα ζητήσει από τη Σουηδία και τη Φινλανδία την έκδοση 33 προσώπων που ανήκουν στο PKK και το Fetö του Φετουλάχ Γκιουλέν, οργανώσεις τις οποίες η Άγκυρα θεωρεί «τρομοκρατικές».

Το αίτημα διατυπώνεται την επομένη της υπογραφής μνημονίου ανάμεσα στις τρεις χώρες που ανοίγει τον δρόμο για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Μνημόνιο μέσω του οποίου ο Ερντογάν κατάφερε να αποσπάσει ό,τι ζητούσε!

«Στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας, θα ζητήσουμε από τη Φινλανδία την έκδοση έξι μελών του PKK και έξι μελών του Fetö. Και από τη Σουηδία την έκδοση 10 μελών του Fetö και 11 μελών του PKK», δήλωσε ο υπουργός, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα και τους δυτικούς της συμμάχους.

Το Fetö είναι το ακρωνύμιο του κινήματος που ιδρύθηκε από τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που υπήρξε μέντορας του Ταγίπ Ερντογάν. Διαμένει στις ΗΠΑ και ο Ερντογάν δηλώνει ότι τον θεωρεί, μεταξύ πολλών άλλων, υπεύθυνο για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης