Υποστηριξε το militaire
Άποψη
27/06/2022 | 10:00 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

Τι σημαίνουν  οι δηλώσεις Κιλιτσντάρογλου; Δημ. Σταθακόπουλος

Τι σημαίνουν  οι δηλώσεις Κιλιτσντάρογλου; Δημ. Σταθακόπουλος
Γράφει ο Δρ Δημ. Σταθακόπουλος 
Τι σημαίνουν  οι δηλώσεις Kılıçdaroğlu ;

Σύμφωνα με τα Τουρκικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος του CHP Kemal Kılıçdaroğlu ( ετυμολογικά : Κεμάλ Σπαθόπουλος) έκανε δήλωση αναφερόμενος στην “επιθετική στάση της Ελλάδας” (sic) , η οποία τάχα προχώρησε σε προκλητικά βήματα κατά της Τουρκίας με την ανάπτυξη οπλικών συστημάτων και στρατιωτών στα νησιά του Αιγαίου που κατ’ αυτόν και τη θεώρηση της Τουρκίας, έπρεπε να είναι χωρίς στρατό και όπλα .

Ο Kılıçdaroğlu, τόνισε πως το CHP , είναι κόμμα Kuvayi Milliye* και πως όταν έρθει στην εξουσία θα δείξει στην Ελληνική κυβέρνηση που θα πάνε τα όπλα των νησιών.
«Ξέρουν ότι είμαστε Kuvayi Milliye.
Η κυβέρνηση θα αλλάξει, θα έρθουμε στην εξουσία. Οι Ελληνικές κυβερνήσεις γνωρίζουν ότι είμαστε kuvayi Milliye . Ξέρουν πολύ καλά από ποιά παράδοση προερχόμαστε και πώς προστατεύουμε τα συμφέροντα της χώρας.
Θα τους δείξουμε πού θα πάνε τα όπλα.
Παράλληλα γνωρίζουν πολύ καλά και τον αείμνηστο Ετζεβίτ και τον αείμνηστο Ερμπακάν. Αφήστε τους να λένε τώρα, θα τους δείξουμε πού θα πάνε τα όπλα απ’ αυτά τα νησιά όταν έρθουμε στην εξουσία».
Πρωτότυπη δήλωση :
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hafta sonlarını ayırdığı ziyaretlerine devam ediyor.
Kılıçdaroğlu İstanbul programı kapsamında gerçekleştirdiği ziyaretinden sonra açıklamalarda bulundu.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, son dönemde, silahsız statüde olan Ege adalarına silah ve asker konuşlandırarak Türkiye’ye karşı kışkırtıcı adımlar atan Yunanistan’ın saldırgan tutumuna da değindi.
Kuvayi Milliyeci bir parti oldukları söylemini yineleyen Kılıçdaroğlu iktidara gelince adalardaki silahların ne olacağını Yunan hükümetine göstereceklerini söyledi.
“Bizim Kuvayi Milliyeci olduğumuzu biliyorlar”
Kılıçdaroğlu, “İktidar değişecek, iktidar olacağız. Yunan iktidarları bizim Kuvayi Milliyeci olduğumuzu biliyorlar. Bizim hangi gelenekten geldiğimizi, ülkenin çıkarlarını nasıl koruduğumuzu da gayet iyi biliyorlar.
“Silahların ne olacağını biz onlara göstereceğiz”
Aynı zamanda rahmetli Ecevit’i de rahmetli Erbakan’ı da çok iyi biliyorlar. Şimdi konuşsunlar, iktidara geldiğimizde o adalardaki silahların ne olacağını biz onlara göstereceğiz.” dedi.
* Τα Kuvâ-yi Milliye ( Οθωμανικά : قواى مليه , δηλ. Εθνικές δυνάμεις ), ήταν αντάρτικα σώματα που δεν παραδόθηκαν στους συμμάχους και με ανταρτοπόλεμο ενεπλάκησαν στα:
Νότιο Μέτωπο κατά « Γαλλικής και Αρμενικής Λεγεώνας» ( Άδανα , Γκαζιαντέπ , Μερσίνα και Σανλιούρφα )
Ανατολικό Μέτωπο κατά « Αρμένιων » ( σε όλες τις επαρχίες από το Αρνταχάν μέχρι το Αρτβίν και το Καρς Σαρικαμίς )
Δυτικό Μέτωπο κατά « Ελλήνων » ( Σμύρνη , Θράκη και όλες τις επαρχίες από τη Μούγλα έως Εσκισεχίρ ).
** Όπως έλεγε ο δάσκαλός μου αείμνηστος Νεοκλής Σαρρής έχουμε να διαλέξουμε μεταξύ “σκύλλας και χάρυβδης” ( Κεμαλιστών – Ερντογανικών)  που κατά μία παράδοση τα μυθικά τέρατα  κατοικούσαν στα στενά του Βοσπόρου ( όχι της Μεσσήνης) .
Είμαστε σε διαρκή αέναο πόλεμο από το 1071 ( Μάτζικερτ)  που συνεχίζεται, παρά τις περιόδους ύφεσης .
Έστω και εάν στην παρούσα δεν γνωρίζουμε επακριβώς πότε και πως θα κορυφώσει η Τουρκία ( πιθανόν  μεταξύ 15 Ιουλίου – 9 Σεπτεμβρίου )  και παρότι είμαστε προετοιμασμένοι για ακαριαία απώθηση , η σύγκρουση με ευρύτερες διαστάσεις εμπλοκής πολλών χωρών δείχνει αναπόφευκτη σε βάθος χρόνου.
Όπως είπα τον Φεβρουάριο στα ΜΜΕ,  έχει κηρυχθεί ο τρίτος παγκόσμιος με ορατά σημεία την Ουκρανία και το ενεργειακό / επισιτιστικό . Έρχονται θέματα σύγκρουσης μεγάλων Δυνάμεων και Ελλάδας- Τουρκίας που ήδη υφίσταται ρητορικά.
 Έρχεται και επί του πεδίου, καθώς και το αναπόφευκτο  ρήγμα του ΝΑΤΟ στην περιοχή εάν συγκρουστούν Ελλάδα- Τουρκία  .
 Η Ρωσία “πανηγυρίζει” και αναμένει αφορμή / τρόπο ουδετεροποίησης των Στενών που τόσο την ενδιαφέρουν ιστορικά ( 13 πολέμους κατά των Οθωμανών).
Ζούμε ιστορικές εποχές εδώ και 12 χρόνια. Θα ζήσουμε και άλλες , με τεράστια προβλήματα πολέμων, ενέργειας, τροφής , ασθενειών , δημογραφικό , προσφυγικό/ μεταναστευτικό, περιβάλλοντος.
Κατά πόσο το πολιτικό  σύστημα,  οι οπαδοί των κομμάτων,  οι μονίμως διχαστικοί συμπολίτες μας με τις αλά καρτ ευαισθησίες , αλλά και όλη η κοινωνία είναι ενημερωμένη και προετοιμασμένη για όσα πλέον έρχονται ” πανηγυρικά ” ;
Δεν είναι πλέον σενάρια  και πιθανολογήσεις,  αλλά  δεδομένα.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης