Υποστηριξε το militaire
Πρώτη Γραμμή
04/06/2022 | 20:06
Militaire News

«Έχουν καεί 23 σπίτια και 4 αυτοκίνητα» δηλώνει ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης!

«Έχουν καεί 23 σπίτια και 4 αυτοκίνητα» δηλώνει ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης!
Άνδρας με κοριτσάκι στην αγκαλιά του απομακρύνεται από την περιοχή της πυρκαγιάς που καίει μέσα σε κατοικημένη περιοχή στην Άνω Βούλα, Σάββατο 4 Ιουνίου 2022. Προς τη Βούλα έχει κινηθεί η φωτιά, που ξέσπασε νωρίτερα σε περιοχή της Άνω Γλυφάδας. Κι εκεί πλέον αρχίζει να απειλείται κατοικημένη περιοχή. Μάλιστα ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ζήτησε να γίνει εκκένωση της περιοχής Πανόραμα, από την οδό Υμηττού και προς τον ορεινό όγκο και οι κάτοικοι να συνεργαστούν με τις Αρχές. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ο κρατικός μηχανισμός δήλωνε πανέτοιμος και φέτος για να αντιμετωπίσει τις φωτιές…Το αποτέλεσμα της ετοιμότητας του το ζούμε σήμερα…

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, μέχρι τώρα έχουν καεί 23 σπίτια και 4 αυτοκίνητα!

Χάος, απόγνωση, έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων, μεγάλες εκτάσεις που έγιναν στάχτη, περιοχές χωρίς ρεύμα, καμένα σπίτια και οχήματα συνθέτουν το θλιβερό τοπίο.

Η φωτιά έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις ώστε να χρειαστεί να δοθεί σχετική εντολή για ενισχύσεις από βόρεια Ελλάδα και Πελοπόννησο!

Διασώστες μετέφεραν στο στρατιωτικό νοσοκομείο έναν πυροσβέστη με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ακόμα δύο κατάκοιτοι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ζήτησε να γίνει εκκένωση της περιοχής Πανόραμα, από την οδό Υμηττού και προς τον ορεινό όγκο και οι κάτοικοι να συνεργαστούν με τις Αρχές.

«Η φωτιά ξεκίνησε από περιοχή της Άνω Γλυφάδας, όπου δυστυχώς δεν έχει γίνει καθαρισμός. Δίνουμε μάχη με τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές, για να την περιορίσουμε και να μην φτάσει σε σπίτια. Είναι η τρίτη φωτιά μέσα σε 20 ημέρες. Θέλω να ευχαριστήσω τους δημάρχους από όλες τις περιοχές, που έχουν στείλει ενισχύσεις κι αυτό δείχνει την αλληλεγγύη που υπάρχει. Είναι δύσκολη η κατάσταση αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης