Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
01/05/2022 | 19:37 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

Αστυνομική βία, επεισόδια και συγκρούσεις την Πρωτομαγιά στο Παρίσι (βίντεο)

Αστυνομική βία, επεισόδια και συγκρούσεις την Πρωτομαγιά στο Παρίσι (βίντεο)

Επεισόδια στο Παρίσι καθώς χιλιάδες την Πρωτομαγιά συγκρούστηκαν με την αστυνομία, διαδηλώνοντας κατά της επανεκλογής του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Επιθέσεις έγιναν σε τράπεζες και σε εστιατόριο των McDonald’s εν μέσω δακρυγόνων.

Τουλάχιστον 5.000 αστυνομικοί ήταν σε υπηρεσία στο Παρίσι την Κυριακή – με κανόνια νερού και θωρακισμένα αυτοκίνητα στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Δακρυγόνα χρησιμοποιήθηκαν εναντίον όχλου κοντά στην Place de la Bastille, καθώς τράπεζες και ένα κατάστημα McDonalds δέχθηκαν επίθεση από διαδηλωτές που φορούσαν μαύρες κουκούλες.

Πριν ξεσπάσουν τα επεισόδια, συνδικαλιστές και πολίτες διαδήλωσαν με πανό που έγραφαν «Σύνταξη στα 60, πάγωμα τιμών», «Συνταξιοδότηση πριν από την αρθρίτιδα» και «Μακρόν, φύγε» ως απάντηση στα σχέδια του επανεκλεγέντος Προέδρου για αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65.

«Οι τύποι με μαύρες κουκούλες σπάνε πράγματα ενώ άλλοι ουρλιάζουν να παραιτηθεί ο Μακρόν», έλεγε αυτόπτης μάρτυρας.

Οι σημερινές ταραχές ακολούθησαν τη βία στους δρόμους που ξέσπασαν πριν από μια εβδομάδα, όταν ο Μακρόν κέρδισε τη δεύτερη θητεία του, νικώντας την ακροδεξιά αντίπαλο Μαρίν Λεπέν στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

Η Μακρόν κέρδισε τη Λεπέν με 58,5% έναντι 41,5% την περασμένη Κυριακή – αλλά η Λεπέν έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο υποστήριξής της κατά την τρίτη προσπάθειά της να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας.

Ο Μακρόν δεν έχει ακόμη πραγματοποιήσει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου καθώς δεν έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία για την τελετή ορκωμοσίας του, η οποία πρέπει να πραγματοποιηθεί έως τις 13 Μαΐου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης