Υποστηριξε το militaire
ΥΠΕΘΑ
14/04/2022 | 06:19 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

Ο Πινόκιο δεν έχει -ελπίζουμε- καμία θέση στις Ένοπλες Δυνάμεις….

Ο Πινόκιο δεν έχει -ελπίζουμε- καμία θέση στις Ένοπλες Δυνάμεις....

Όσοι παρακολουθούμε το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 γνωρίζουμε τον απαράβατο κανόνα τον οποίο διδαχτήκαμε από τους παλαιότερους: θέματα για τα οποία υπάρχει έστω η υποψία ότι μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στην Άμυνα ή την ασφάλεια της χώρας, τίθενται υπ ΄ όψιν της ηγεσίας.

Παρά την αντίθετη εντύπωση που κατά καιρούς προσπαθούν να δημιουργήσουν στην κοινή γνώμη -ρόλο που εσχάτως έχουν αναλάβει θλιβερά τρολάκια των μέσω κοινωνικής δικτύωσης- αυτός ο κανόνας ΠΑΝΤΑ τηρήθηκε από τους στρατιωτικούς συντάκτες. Όταν υπάρχει η χρονική απόσταση που απαιτείται θα δημοσιοποιηθούν μία προς μία οι περιπτώσεις όπου αποδείχτηκε ότι οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το αμυντικό ρεπορτάζ έχουν απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης τους.

Η τελευταία περίπτωση έχει δημοσιοποιηθεί ,γιατί είναι ανώδυνη για τα εθνικά θέματα. Η αιχμαλωσία των δύο στρατιωτικών μας ,ήταν γνωστή σε δύο τουλάχιστον στρατιωτικούς συντάκτες. Δεν έγραψαν και δεν μετέδωσαν ούτε λέξη , μέχρι την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΣ, σχεδόν 24 ώρες μετά από περιστατικό.

Ο επαγγελματισμός των δημοσιογράφων «τρεφόταν» πάντα από την ειλικρινή στάση των επίσημων πηγών της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. ΠΟΤΕ υπουργός Εθνικής Άμυνας ή Α/ΓΕΕΘΑ δεν διανοήθηκε να πει ψέματα σε δημοσιογράφο που του έθετε κάποιο σοβαρό θέμα που είχε εντοπίσει. ΠΟΤΕ δεν αρνήθηκαν ότι το θέμα ήταν υπαρκτό και γι ΄ αυτό υπήρχε «σημείο επαφής» για το αν πρέπει ή όχι να δημοσιοποιηθεί ή τι θα έπρεπε να προσεχθεί ιδιαίτερα με τη δημοσιοποίηση του.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η αντίληψη κυριαρχεί και στη σημερινή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Δεν κρίναμε ποτέ την «επικοινωνιακή της πολιτική» και δεν πρόκειται να το κάνουμε ούτε τώρα. Δεν μας αφορά. Κάθε δημοσιογράφος -και περισσότερο οι παλαιότεροι- έχουν το δικό τους δίκτυο πηγών , που χωρίς καμία αμφιβολία είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από την «ενημέρωση» της ηγεσίας. Ωστόσο σε πολύ λεπτά και σοβαρά ζητήματα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της ηγεσίας -πολιτικής και στρατιωτικής- να αντιδρά πάντα με σοβαρότητα και ειλικρίνεια. Μόνο έτσι θα μπορέσει να διαχειριστεί καταστάσεις και προβλήματα. Το ψέμα , όπως λένε, έχει κοντά ποδάρια…

Με λίγα λόγια ο Πινόκιο δεν έχει καμία θέση στις ΕΔ …

ΥΓ . Το ΓΕΕΘΑ εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει ενημερωθεί για «περίεργους λογαριασμούς» σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι οποίοι δήθεν ασχολούνται με «εθνικά θέματα». Μπόλικος ψευτοπατριωτισμός , «ψευτοτσαμποκάδες» και πάνω απ ΄ όλα στοχοποίηση ανθρώπων που ασχολούνται με την Άμυνα, ακόμη και Καθηγητών Στρατιωτικών Σχολών! Κάποιοι απ ΄ αυτούς τους ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ λογαριασμούς έχουν κάνει αποδεδειγμένα ζημιά στα εθνικά θέματα ,με δημοσίευση πληροφοριών και φωτογραφίων που αν τις είχε δημοσιοποιήσει το militaire.gr θα ήταν ήδη στο γραφείο του ανακριτή. Παραδόξως δεν έχουμε διαπιστώσει την παραμικρή ενόχληση από το Α/ΓΕΕΘΑ και κανένα απολύτως ενδιαφέρον για την ταυτοποίηση αυτών των ΑΝΩΝΥΜΩΝ λογαριασμών.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης