Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
02/04/2022 | 20:46
Militaire News

Πακιστάν: Ο πρωθυπουργός καταγγέλει συνωμοσία από ΗΠΑ για την ανατροπή του

Πακιστάν: Ο πρωθυπουργός καταγγέλει συνωμοσία από ΗΠΑ για την ανατροπή του

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ίμραν Χαν, θα βρεθεί τη Δευτέρα αντιμέτωπος με ψηφοφορία επί πρότασης μομφής εις βάρος του, την οποία αναμένεται ότι θα χάσει, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν προσεταιριστεί βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού.

Ο Χαν με δηλώσεις του κατηγόρησε ανοιχτά την Ουάσιγκτον ότι έχει στηρίξει τους πολιτικούς αντιπάλους του ώστε να το απομακρύνουν από την εξουσία.

Μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν είπε ότι «η κίνηση για την απομάκρυνση μου είναι μία κατάφωρη επέμβαση στις εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις του Πακιστάν από τις ΗΠΑ».

Την Παρασκευή σε μεγάλο συλλαλητήριο που διοργάνωσε στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, την 1η Απριλίου, το οποίο είχε μεγάλη συμμετοχή από τους υποστηρικτές του, είχε επαναλάβει τις καταγγελίες αυτές, ανεμίζοντας μάλιστα μια επιστολή, υποστηρίζοντας ότι «περιέχει αποδείξεις» για μια «ξένη συνωμοσία» στην οποία όπως είπε συμμετέχουν «διεφθαρμένοι κλέφτες» με στόχο να ανατρέψουν την κυβέρνησή του.

Σε ομιλία του προς το έθνος την Πέμπτη, ισχυρίστηκε ότι ξανά ότι η συνωμοσία κατευθύνεται από τις ΗΠΑ, οι οποίες είπε ότι ήταν θυμωμένες με την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί και συνεργάζονταν με τους αντιπάλους του για να τον ανατρέψουν.

Ο Λευκός Οίκος διέψευσε ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν την απομάκρυνση του Χαν από την εξουσία.

Στην Βουλή του Πακιστάν, αρκεί η απλή πλειοψηφία των 172 βουλευτών σε σύνολο 342 εδρών ώστε να χάσει τον πρωθυπουργικό θώκο. Ήδη με την αποσκίρτηση του κόμματος MQM από τον κυβερνητικό συνασπισμό και την προσχώρησή του στην αντιπολίτευση, οι αντίπαλοί του έχουν πλέον 175 ψήφους έναντι 164 της κυβέρνησης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης