Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
16/03/2022 | 22:26
Militaire News

Οργή από την «αποκωδικοποίηση» των «μέτρων στήριξης» που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Οργή από την «αποκωδικοποίηση» των «μέτρων στήριξης» που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

«Κόλαση» στα μέσα κοινωνική δικτύωσης με τις εξαγγελίες «στήριξης» που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός! Όχι άδικα αφού η «αποκωδικοποίηση» των «εξαγγελιών» μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει.

Σύμφωνα με όσα γράφει  το ieidiseis.gr :

Μετά τα πάνω – κάτω και τα μπρος – πίσω στο κουπόνι που θα δώσει η κυβέρνηση στους καταναλωτές για τα καύσιμα ως έκτακτο βοήθημα και όσο περνά η ώρα αποκαλύπτεται ότι τελικά αυτή που έμεινε από… καύσιμα είναι η κυβέρνηση.

Και αυτό καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες η επιδότηση θα είναι από 0,15 έως 0,20 λεπτά το λίτρο που με άλλα λόγια σημαίνει:

0,2×180λίτρα = 36 ευρώ το τρίμηνο

Κοινώς 12 ευρώ το μήνα…

Η επιδότηση όπως γράψαμε θα είναι έως 0,20 λεπτά μπορεί όμως να είναι και λίγο πάνω από τα 0,10 λεπτά (όπως είπε η ΕΡΤ) που σημαίνει ότι το όφελος για τους καταναλωτές θα είναι 6 ευρώ/μήνα.

Πάντως ο πρωθυπουργός νωρίτερα σήμερα ανέφερε ότι η κάλυψη θα αφορά τα 180 λίτρα το μήνα για την κίνηση των οχημάτων και το Μαξίμου ήρθε να αποσαφηνίσει ότι το κουπόνι θα καλύψει μέρος των αυξήσεων και όχι στο 100%.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός το απόγευμα της Τετάρτης ανακοίνωσε τρίμηνο πρόγραμμα ενισχύσεων στο πλαίσια των δημοσιονομικών αντοχών της χώρας, το οποίο θα εξειδικεύσουν την Πέμπτη οι συναρμόδιοι υπουργοί. Όπως τόνισε πρόκειται για μέτρα που απευθύνονται στους πιο αδύναμους και στη μεσαία τάξη και για μελετημένες παρεμβάσεις ύψους 1,1 δισ. που θα ανακουφίσουν 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες, αλλά και τα νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ το χρόνο.

Οι ρυθμίσεις, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, αφορούν όλα τα μέτωπα της ακρίβειας: την τόνωση του εισοδήματος με ένα έκτακτο επίδομα στους χαμηλά αμειβόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Τη στήριξη των οικογενειών με παιδιά, που έχουν σήμερα και τα περισσότερα έξοδα. Τη γενναία επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος. Αλλά και τη μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα, με την κάλυψη μέρους της αύξησης έως 180 λίτρων το τρίμηνο για την κίνηση των οχημάτων. Ενώ συνδυάζονται με ειδικές μέριμνες για τους αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης