Υποστηριξε το militaire
ΥΠΕΞ-ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
16/03/2022 | 16:12 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

Δένδιας: «Εκρηκτική η δυναμική» αν μετακινηθεί από τις παράλογες αξιώσεις η Τουρκία

Δένδιας: «Εκρηκτική η δυναμική» αν μετακινηθεί από τις παράλογες αξιώσεις η Τουρκία

Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, του Έλληνα Πρόξενου στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλακη, αναφέρθηκε ο Νίκος Δένδιας μιλώντας στη Βουλή.

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι οι βομβαρδισμοί στη Ζαποριζια επέφεραν αλλαγή στον αρχικό σχεδιασμό. «Πρόκειται για μια ώρα μαύρη. Μας προκαλούν φρίκη οι σκηνές που μεταδίδει ο φακός. Η επίθεση προκάλεσε θύματα μεταξύ των οποίων και η μειονότητα. Ο πρόξενός μας είναι στον δρόμο της επιστροφής. Δεν έχει νόημα να πω που είναι τώρα. Ελπίζουμε μέχρι αύριο το βράδυ θα είναι σε ευρωπαϊκό έδαφος» είπε ο υπουργός Εξωτερικών. Υπενθύμισε επίσης ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 5 επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και εξέφρασε την ελπίδα του για την πραγματοποίηση νέας επιχείρησης «Νόστος 6».

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας ο Νίκος Δένδιας τόνισε πως «η χώρα ασκεί ευρύτερη πολιτική. Όχι εκτός των βασικών της αρχών, αλλά ευρύτερη», σημειώνοντας πως η Ελλάδα του ‘74 δεν έχει τις ίδιες ανάγκες με αυτή του 2022.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία λέγοντας πως «η Ελλάδα δεν ασκεί αντιτουρκική εξωτερική πολιτική. Έχουμε αυτόνομη στρατηγική η οποία όμως λαμβάνει υπόψη την τουρκική απειλή». Και συμπλήρωσε: «Όλοι ευχόμαστε να φύγει η Τουρκία από τις παράλογες αξιώσεις της. Και θα μπορούσε να υπάρξει εκρηκτική δυναμική αν το κάνει. Αλλά φοβάμαι ότι δεν είναι εύκολο αυτό να το δούμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας».

Ο Νίκος Δένδιας επεσήμανε πως αφήνουν θετικό αποτύπωμα οι συνομιλίες της Τουρκίας με τους συμμάχους της Ελλάδας καθώς, όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών, «αν η Τουρκία στρίψει και έρθει στην ομάδα κρατών που σέβονται το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας τόσο το καλύτερο για εμάς».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης