Υποστηριξε το militaire
Άποψη
01/02/2022 | 06:05 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

«Αναγνωρίστε επιτέλους αυτούς που σας «ξελασπώνουν» και σας «ξεχιονίζουν»!

«Αναγνωρίστε επιτέλους αυτούς που σας «ξελασπώνουν» και σας «ξεχιονίζουν»!

Σχεδόν πριν μια εβδομάδα την χώρα μας χτύπησε αλύπητα μια σφοδρή κακοκαιρία , εξαφανίζοντας κάθε ελπίδα ομαλής λειτουργίας της καθημερινότητας των πολιτών.

Η αίσθηση ότι κάποιος επέλεξε να ονοματίσει το κύμα κακοκαιρίας με διάθεση ειρωνική ή σαρκαστική είναι διάχυτη και αυτό που είναι πλέον αποδεκτό είναι ότι το κατάφερε και στις δυο των περιπτώσεων.

Γράφει ο

Χρήστος Δεγγεστίνος

Η παραδοχή της κυβέρνησης και η κατεύθυνση στον απολογισμό των ευθυνών,ανέδειξαν ώς υπαίτια την ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ. Η συγκεκριμένη επιχείρηση έλαμψε δια της απουσίας της και της πρωτοφανούς ανευθυνότητας σε επίπεδο εγκληματικής αμέλειας.

Ο μόνος κρατικός μηχανισμός που λειτούργησε, ήταν η “επιστράτευση” των ενόπλων δυνάμεων της χώρας για μια ακόμη φορά.Όταν τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα , τα κάστανα από τη φωτιά καλούνται να τα βγάλουν και δε χρειάζεται να διαταχθούν ,η αστυνομία , το λιμενικό και ο στρατός.

Η μοιραία αποστολή πάντα δίνεται στους συνήθεις υπόπτους.Σε εκείνους που δεν έχουν επιλογή,σε εκείνους που έχουν το σθένος να αναλάβουν την ευθύνη καταστάσεων στις οποίες οδηγηθήκαμε από την ανικανότητα ανθρώπων που έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις διαχείρισης κρίσεων.

Το ερώτημα είναι ρητορικό… Πώς θα διαχειριστεί κάποιος μια κρίση, όταν ο ίδιος δεν έχει κριθεί και αξιολογηθεί αξιοκρατικά, όταν τις συστάσεις του δεν τις συνοδεύουν οι απαραίτητες γνώσεις στο αντικείμενο,αλλά η συγγένεια με έναν ακόμη -μπάρμπα από την Κορώνη;

Κι όμως, όσες κακοκαιρίες κι αν χτυπήσουν την χώρα μας, όσες ανεύθυνες εκτιμήσεις “λειτουργήσουν” αγγίζοντας το πιο ακραίο επίπεδο ανευθυνότητας, η Ελπίδα πάντα θα υπάρχει.Δε θα την συναντήσεις στις κοκορομαχίες της Βουλής,ούτε στην προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της ταλαιπωρίας που υπέστησαν οι διερχόμενοι της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ.

Εκείνοι άλλωστε ξέρουν να κρύβονται καλά πίσω από τις μάσκες made in Turkey προστατεύοντας το παλάτι τους.

Η ΕΛΠΙΔΑ βρίσκεται σε εκείνους που στις πλάτες τους σηκώνουν το βάρος των κρίσιμων καταστάσεων, όπως ο νεαρός αστυνομικός που μετέφερε το 11χρονο κοριτσάκι για αρκετά χιλιόμετρα ώστε να μεταβεί σε ασφαλές σημείο και να προετοιμαστεί για χειρουργική επέμβαση την επομένη.

Η ΕΛΠΙΔΑ βρίσκεται στα παιδιά των ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν την θητεία τους καιπερπάτησαν εκτεθειμένοι ,χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας μες στον χιονιά,για να προσφέρουν νερό και κουβέρτες στους εγκλωβισμένους.

Η ΕΛΠΙΔΑ βρίσκεται στις γυναίκες και άντρες της τροχαίας και της πυροσβεστικής που δεν σχόλασαν εκείνο το βράδυ αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα των καταστάσεων.

Η ΕΛΠΙΔΑ βρίσκεται στους εθελοντές που χωρίς δεύτερη σκέψη ήρθαν αντιμέτωποι με το χάος,με σκοπό να προσφέρουν βοήθεια σε όσους την είχαν ανάγκη που δυστυχώς ,για μια ακόμη φορά, ήταν αρκετοί.

Είναι εκείνοι,που οι κυβερνήσεις επί σειρά ετών τους λοιδορούν, τους αφήνουν εκτεθειμένους σε φθηνές αντιπολιτευτικές κορώνες,οι εύκολοι στόχοι ,ο σάκος του μποξ.

Είναι εκείνοι, που είδαν τα εισοδήματά τους με σχεδόν τιμωρητική διάθεση να φτάνουν σε επίπεδα οριακά αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Εκείνους πρέπει να τιμήσει η κυβέρνηση, να αναγνωρίσει το έργο τους και να αναδείξει την προσφορά τους.

Η πρωτοβουλία αυτή δεν θα αλλάξει τον οικονομικό προϋπολογισμό του κράτους καθώς δεν περιμένουν κάποιο έκτακτο επίδομα,ούτε αποζημίωση,αρκούνται με ένα έμπρακτο ευχαριστώ.Επιτέλους δεν πρέπει να παραμένουν στην αφάνεια οι καθημερινοί μας ήρωες.

Πρωταγωνιστές υπήρξαν για μια ακόμη φορά οι “ανώνυμοι” τα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας,εκείνοι που αν και πήραν μέρος σε μια ακόμη “παράσταση” του κρατικού μηχανισμού ως ο από μηχανής Θεός, χαρίζοντας στο τέλος ένα ελπιδοφόρο φινάλε,παρ’όλα αυτά μένουν στην σκόπιμη αφάνεια λες και κάποιους τους τρομοκρατεί η προσφορά τους και η λάμψη του έργου τους. Σε εκείνους η κυβέρνηση,δεν μπορεί να δώσει αποζημίωση 2000€ ,θεωρώντας την πράξη αυτή αντιδεοντολογική , περιμένοντας να λειτουργήσει το φιλότιμο από τους ανώνυμους που δεν βάζουν στην ζυγαριά το καθήκον απέναντι στην εκμετάλλευση.

Άραγε,θεωρείτε είναι αρκετά τα 2000€ ώστε να επαναφέρετε σε κάθε έναν από τους εγκλωβισμένους της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ το αίσθημα της ασφάλειας;

Αρκεί το ποσό αυτό να σβήσει από την μνήμη των άτυχων εγκκλωβισμένων τον εφιάλτη τον οποίο βίωσαν στην ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ;

Αρκούν τα 2000€ να κάνουν τον συγκεκριμένο οδικό δίκτυο πάλι ασφαλές;

Θα μετατρέψει η αποζημίωση αυτή τους άπειρους οδηγούς των αρχικών επίσημων δηλώσεων των υπευθύνων της,σε έμπειρους;

Πόσο κοστολογείται η ζωή των ηλικιωμένων που περιήλθαν σε πρωτοφανή επικίνδυνη κατάσταση;Στον τρόμο που έζησαν εξ αιτίας της ανευθυνότητας και της ανικανότητας εκείνων που βρέθηκαν σε θέση να κρίνουν την ζωή πολλών.

Αρκούν τα 2000€ να απομακρύνουν από τους δέκτες μας τις ντροπιαστικές εικόνες αξιωματικών του στρατού και της αεροπορίας να “φτυαρίζουν” τα αμάξια των εγκλωβισμένων και μαζί τις αμαρτίες της κυβέρνησης;

ΝΤΡΟΠΗ και μόνο ΝΤΡΟΠΗ είναι διάχυτη στο Πανελλήνιο. Ο πολίτης πια, αισθάνεται εκτεθειμένος σε κάθε φυσικό φαινόμενο ,έρμαιο της ανευθυνότητας του κρατικού μηχανισμού, που τελικά παραμένει “έτοιμος” για μια ακόμη αποτυχία.

Μαζέψτε τα αποκαϊδια σας . Πάψτε να διαφημίζετε την δήθεν επιτυχία σας στον Έβρο και στο Αιγαίο γιατί δεν σας ανήκει.Πλέον είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τους ήρωες που με σθένος προσπαθείτε να μας τους αποκρύψετε.Είναι οι γυναίκες και οι άντρες όλων των σωμάτων ασφαλείας, είναι οι εθελοντές, οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που απλά κάνουν την δουλειά τους.

Προσπαθήστε επιτέλους να την κάνετε και εσείς!!!

Ξεκινήστε πράττοντας το απλό… ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!!

Χρήστος Δεγγεστίνος

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης