Υποστηριξε το militaire
ΠΝ
28/01/2022 | 18:36
Militaire News

Ήρθαν οι Γάλλοι με Fremm για ασκήσεις στο Αιγαίο

Ήρθαν οι Γάλλοι με Fremm για ασκήσεις στο Αιγαίο

 Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ επισκέφθηκε  τη Φρεγάτα “PROVENCE” του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας που ναυλοχεί στον Λιμένα Πειραιώς. 

Τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης υποδέχθηκε στη Φρεγάτα τύπου FREMM ο Πρέσβυς της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Πατρίκ Μεζονέβ (Patrick Maisonnave).

Για τις φρεγάτες Fremm ενδιαφερόταν η Ελλάδα και ποτέ κανένας δεν κατάλαβε γιατί οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν προχωρήσει στην απόκτηση τους. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ακόμη και τώρα ίσως να ήταν προτιμότερη για την Ελλάδα η λύση των Fremm που είναι πλοία δοκιμασμένα.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος στον χαιρετισμό του υπογράμμισε  «ότι η Άσκηση Συνεργασίας της Φρεγάτας “Provance” με πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και αεροσκαφών της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, στοχεύει στην ανάπτυξη κοινής στρατηγικής κουλτούρας και στην περαιτέρω ενίσχυση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ενόπλων δυνάμεων Ελλάδος και Γαλλίας, με σκοπό την αντιμετώπιση απειλών και προκλήσεων ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή μας».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης