Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία
05/01/2022 | 22:32 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

Novak Djokovic: Διπλωματικό θρίλερ με την κράτηση του ανεμβολίαστου Νο 1 τενίστα

Novak Djokovic: Διπλωματικό θρίλερ με την κράτηση του ανεμβολίαστου Νο 1 τενίστα
φωτ. αρχείου

Διπλωματικό θρίλερ με τον Novak Djokovic (Νόβακ Τζόκοβιτς) στην Αυστραλία, όπου π Νο 1 τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη είναι υπό κράτηση στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης. Όπως ισχυρίζεται ο πατέρας του Νόβακ Τζόκοβιτς, Σέρτζαν, ο γιος του κρατείται και δεν του επιτρέπουν να χρησιμοποιήσει ούτε το κινητό του τηλέφωνο.

Την ίδια ώρα «φωτιά» πήραν οι αντιδράσεις στη Σερβία, με το περιβάλλον του Τζόκοβιτς να διαρρέει ότι ο τενίστας έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που δικαιολογούν την ιατρική εξαίρεση που έχει λάβει.

Το πρόβλημα με τον Τζόκοβιτς είναι στην άδεια εισόδου του. Για το θέμα μίλησε στο B92 της Σερβίας ο πατέρας του Νόβακ Τζόκοβιτς, Σέρτζαν, ο οποίος είπε: «Κανείς δεν τον αφήνει να βγει. Υπάρχουν δυο αστυνομικοί μπροστά από το δωμάτιο όπου κρατείται» σχολίασε.

Στις 04:00 τοπική ώρα ο Κροάτης προπονητής του Τζόκοβιτς, Γκόραν Ιβανίσεβιτς «ανέβασε» μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram από το χώρο του αεροδρομίου όπου βρίσκεται αυτός και άλλα μέλη του προπονητικού τιμ σχολιάζοντας δηκτικά: «Όχι και το πιο συνηθισμένο ταξίδι…»

Οργή στη Σερβία

Στη Σερβία κάνουν λόγο για πολιτικά παιχνίδια των Αυστραλών και τα τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι τα έγγραφα του Τζόκοβιτς που αποδεικνύουν ότι δικαιούται ιατρικής εξαίρεσης για είσοδο στην Αυστραλία χωρίς εμβολιασμό είναι έγκυρα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν ο Τζόκοβιτς έχει νοσήσει τους προηγούμενους μήνες -μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό το καλοκαίρι του 2020- η νόσηση του έχει πιστοποιηθεί και το τυπικό λάθος που έγινε με τη συμπλήρωση λάθος εντύπου στη βίζα δεν μπορεί να του στερήσει την είσοδο στη χώρα αλλά και τη συμμετοχή του στο τουρνουά.

Οι Σέρβοι μεταδίδουν ότι ο Τζόκοβιτς και οι συνεργάτες του ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή ότι το τυπικό λάθος θα διορθωθεί και θα αποσταλούν τα σωστά έντυπα. Θεωρούν ότι αυτή ήταν η ευκαιρία που έψαχναν πολιτικοί για να κάνουν τα δικά τους παιχνίδια απαιτώντας την απέλαση του Τζόκοβιτς.

Οι Αυστραλοί έχουν αυτό το δικαίωμα, αλλά ο οργανισμός του Australian Open είναι στο πλευρό του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Και προσπαθούν να πείσουν τις αρχές να κλείσουν το θέμα και να επιτρέψουν στον Τζόκοβιτς να εισέλθει στη χώρα.

Πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση της Σερβίας να παίρνει θέση, καλώντας τον πρέσβη της Αυστραλίας στο Βελιγράδι για εξηγήσεις, αλλά και για να εκφράσει την απαίτηση να σταματήσει η κράτηση του Τζόκοβιτς στο αεροδρόμιο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης