Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
04/01/2022 | 11:19 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

Άνοιγμα σχολείων: Ανακοινώσεις από Πλεύρη-Κεραμέως

Άνοιγμα σχολείων: Ανακοινώσεις από Πλεύρη-Κεραμέως
φωτ. αρχείου

«Κλείδωσε» το άνοιγμα σχολείων στις 10 Ιανουαρίου, με την κυβέρνηση να επιμένει στην επιστροφή των μαθητών στα θρανία παρά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων ακόμη μεγαλύτερη διασπορά κρουσμάτων. Θάνος Πλεύρης και Νίκη Κεραμέως ανακοινώνουν επίσημα τα νέα μέτρα στα σχολεία, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών του Υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Τρίτης 4 Ιανουαρίου.

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, συνεδρίασε στις 2 το μεσημέρι προκειμένου να αποτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση και να εισηγηθεί για το άνοιγμα των σχολείων. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης οι υπουργοί Υγείας Θάνος Πλεύρης και Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοινώνουν επισήμως τα νέα μέτρα στα σχολεία.

Όπως είχε αναφέρει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η βούληση και η αρχική θέση, είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, αλλά με πιθανή επικαιροποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Χθες, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει ότι θα έχουν πρόβλημα οι επιχειρήσεις αν δεν ανοίξουν τα σχολεία. «Πρόβλημα θα υπάρξει στην αγορά εργασίας και στις επιχειρήσεις, αν δεν ανοίξουν τα σχολεία. Δεν είναι μια απόφαση που δεν έχει οικονομικό κόστος. Κάποιοι από τους γονείς θα μπορούν να δουλέψουν με τηλεργασία, αλλά θα υπάρξει μεγάλη αναστάτωση», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Όλοι το είχαμε …υποψιαστεί. Πλέον το επιβεβαίωσε και ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος το πρωί της ίδιας ημέρας σε άλλη συνέντευξη του στον Antenna είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι η πανδημία τελειώνει σ΄ ένα, άντε το πολύ ενάμιση μήνα!!!

Για την αγορά και τις επιπτώσεις που έχει μέχρι στιγμής η έξαρση της μετάλλαξης Όμικρον ο υπουργός ανέφερε: «Η γενική εκτίμηση είναι ότι η επιθετική αύξηση της πανδημίας θα κρατήσει τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου. Η αύξηση των κρουσμάτων της Όμικρον χτίζει μεγάλο τοίχος ανοσίας, πολύ γρήγορα. Τον Φεβρουάριο ελπίζουμε ότι θα είμαστε πολύ καλύτερα. Η σύγκριση Ιανουαρίου 2021 και 2022 δεν θα έχει μεγάλη διαφορά στην αγορά. Πέρυσι τον Ιανουάριο είμαστε κλειστά».

«Εκτός από το ολικό lockdown, όλα τα άλλα μέτρα είναι στο τραπέζι. Τι μέτρα θα πάρουμε, δεν έχει να κάνει τόσο με τα κρούσματα, όσο με την πίεση στα νοσοκομεία» σχολίασε ο ίδιος για τα επιπλέον μέτρα που ίσως χρειαστεί να αποφασιστούν.

Όλες οι ειδήσεις

«Η γεωπολιτική των μικροτσίπ”

Ο μεγαλύτερος σαμποτέρ του Β΄ΠΠ ήταν Έλληνας!

Τι ζητάει η Ρωσία από τη Δύση

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης