Υποστηριξε το militaire
Άποψη
13/11/2021 | 06:18 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

«Γιατί η απόφαση για την συντριβή του ελικοπτέρου του ΠΝ στην Κίναρο είναι σωτήρια»

«Γιατί η απόφαση για την συντριβή του ελικοπτέρου του ΠΝ στην Κίναρο είναι σωτήρια»

Γράφει ο

Ιορδάνης Χαρανας Ανγος (ΕΑ)

Χειριστής Ε/Π και Α/φων σταθερών πτερύγων της ΑΣ

Η απόφαση των δικαστικών αρχών είναι  ΣΩΤΗΡΙΑ για τις ΕΔ! Για το ηθικό των ανδρών και γυναικών οι οποίοι υπηρετούν στις ΕΔ , για το ηθικό των οικογενειών μας, των παιδιων , των συζυγων, των γονιων μας , οι οποίοι μας περιμένουν  μετά από την εκτέλεση του καθήκοντος , να γυρίσουμε πίσω !

Αν πέσουμε , το λιγότερο που περιμένουν είναι να πιστέψουν ότι δεν χαθήκαμε άδικα!! Ευθύνες επιτελών; Δεν υπάρχουν ευθύνες επιτελών! Υπάρχουν ευθύνες Διοικητών σε όλη την κλίμακα οι οποιες πρεπει να αποδοθουν. Ολα τα μέσα, τα μηχανήματα, τα όπλα, έχουν τους τεχνικούς περιορισμούς, τα όρια τους, τα τεχνικά δεδομένα,   επανω στα οποία  σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν!

Υπάρχουν Ε/Π τα οποία ίπτανται σχετικά ασφαλώς σε ακραίες συνθήκες ανέμων, και άλλα τα οποία και ασθενείς άνεμοι καθιστούν απαγορευτική την πτήση τους.

Και για να σχολιάσω την θέση του αξιότιμου Υπόν/χου , εάν ένα υποβρύχιο έχει όριο κατάδυσης τα 300 μέτρα , είναι εγκληματικό ο προϊστάμενος διοικητής να το διατάξει να καταδυθεί στα 400 μέτρα. Αναλογα  ένα Ε/Π το οποίο κατασκευαστικά ίπταται ασφαλώς μέχρι συγκεκριμένη ένταση ανέμου, είναι εγκληματικό ο προϊστάμενος Δκτης να διατάζει να απογειωθεί όταν επικρατούν ισχυρότεροι ανέμοι η όταν δεν έχει την δυνατότητα ΙFR πτήσης να διατάζει να απογειωθεί με συνθήκες περιορισμένης ορατότητας. Καμία απολύτως σχέση δεν έχει με την αρχή , ασκουμαστε όπως θα πολεμήσουμε! Αν επικρατήσει η άποψη ότι κακώς επιδικασθηκε η αποζημίωση, τότε θα συνεχίσουμε να θρηνούμε θανάτους στελεχών και οπλιτών όπως την νύχτα των Ιμίων , όπως την μερα της απώλειας του Ε/Π με τρεις αξιωματικούς στην Ελασσώνα , και δεκάδες άλλες περιπτώσεις στην γη, την θάλασσα, και τον αέρα!                   

Όλες οι ειδήσεις

Τουρκία: Ένας ύπουλος περιφερειακός μπαμπέσης εχθρός της ευρωπαϊκής κουλτούρας και κοινωνίας

Αλλάζουν προς το χειρότερο τα κριτήρια επιτυχίας Ικάρων σήμερα για να εφαρμοστούν τη Δευτέρα! Τι λέει ο ΥΦΕΘΑ;

Η Τουρκία με αντι-navtex ισχυρίζεται ότι η περιοχή νότια της Καρπάθου της…ανήκει

O Eρντογάν «εξάγει» λογοκρισία στην Ελλάδα

Ούτε τα προσχήματα! Η Τουρκία κατηγορεί Πολωνία, Λιθουανία και Λετονία ότι «κακομεταχειρίζονται μετανάστες»!

Κορονοϊός: 5 νέα φάρμακα μέχρι τέλος του χρόνου εγκρίνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης