Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πολιτική ΥΠΕΘΑ
19/09/2016 | 06:55 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Αστυνομικοί και πυροσβέστες ζήτησαν 17 εκ.ευρώ από τον Καμμένο για ισοδύναμα!!!

Αστυνομικοί και πυροσβέστες ζήτησαν 17 εκ.ευρώ από τον Καμμένο για ισοδύναμα!!!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Το μυστήριο της συνάντησης που ζήτησαν τα σωματεία του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας με τον ΥΕΘΑ Π. Καμμένο λύθηκε!

Η ΠΟΑΣΥ ζήτησε να δει τον ΥΕΘΑ και τον είδε την Παρασκευή για να του ζητήσει 17 εκατομμύρια ευρώ! Γιατί τα ζήτησαν;

Επειδή ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, τους έχει πει ότι αδυνατεί να τα βρει!!!

Ο Καμμένος τους έστειλε στον Διευθυντή της ΓΔΟΣΥ  Υποστράτηγο (Ο) Ζαχαρία Πρασσάκη, ο οποίος τους εξήγησε αναλυτικά και ρεαλιστικά, πως έχει η κατάσταση.

Το ΥΠΕΘΑ έχει βρει και έχει αποστείλλει στο ΥΠΟΙΚ έγκαιρα, όλα τα ισοδύναμα που του αναλογούν προκειμένου να μην πειραχθούν οι μισθολογικές ωριμάνσεις των Στελεχών των ΕΔ, όπως άλλωστε προέβλεπε και η τροπολογία που ψηφίστηκε στο νομό Κατρούγκαλου τον περασμένο Μάιο.

Βέβαια όπως έχει δραματικά περικοπεί ο προϋπολογισμός του ΥΠΕΘΑ, δεν μπορεί να στηρίξει οικονομικά κανένα άλλο ειδικό  μισθολόγιο, ούτε με μισό ευρώ! Απλό και κατανοητό, όσο και η αγωνία αστυνομικών και πυροσβεστών.

Από τα 17 εκατομμύρια ευρώ περίπου, τα 15 αφορούν στα ισοδύναμα των αστυνομικών και τα 2 των πυροσβεστών.

Ποια θα είναι η συνέχεια;

Οι πληροφορίες από το ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι οι στρατιωτικοί θα την “γλιτώσουν” όπως όλα δείχνουν με το τέχνασμα της “προσωπικής διαφοράς” να τους “ακουμπά” ανεπαίσθητα, ενώ στα Σώματα Ασφαλείας προβλέπεται “τσεκούρωμα”!

Θα γίνουμε δυσάρεστοι, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή οι στρατιωτικοί να πάψουν να χρησιμοποιούνται ως “πολιορκητικός κριός” όλων των υπολοίπων.

Προφανώς χρειάζεται ενότητα την οποία όμως θα υπενθυμίσουμε ότι η ΠΟΑΣΥ υπονόμευσε συνειδητά και μεθοδικά, αγνοώντας σε πολλές περιπτώσεις την επίσημη στρατιωτική “συνδικαλιστική” εκπροσώπηση, προτιμώντας να έχει δίπλα της μειοψηφίες, που ακόμη και σήμερα επιχειρούν με τρόπο απαράδεκτο να αποδομήσουν την ΠΟΕΣ και τις Ενώσεις της.

Συνεπώς οι στρατιωτικοί -και εννοούμε όσους μόνοι τους έχουν καταφέρει να ταρακουνήσουν το σύστημα- δεν είναι καλοί μόνο όταν πρέπει κάποιοι να επωφεληθούν από την οργάνωση, την μεθοδικότητα και τελικά την αποτελεσματικότητα με την οποία χειρίζονται δύσκολα θέματα.

Οι στρατιωτικοί λειτούργησαν απολύτως θεσμικά και μέχρι στιγμής έχουν κατορθώσει να κρατήσουν μακριά τα κόμματα απ΄ όλες τις διεκδικήσεις τους.

Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα και όλοι θα πρεπει να καταλάβουν ότι για να υπάρξει αποτέλεσμα χρειάζεται να βάλουν…στις ντουλάπες κομματικά πιστεύω και συμπάθειες.

Όλοι πρέπει να ενωθούν και να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης