Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
06/10/2021 | 08:14 (ενημερώθηκε 3 έτη πριν)
Militaire News

Επιστολή με ερωτήματα από στρατιωτικό προς τον διευθυντή του γραφείου του ΥΠΕΘΑ

Επιστολή με ερωτήματα από στρατιωτικό προς τον διευθυντή του γραφείου του ΥΠΕΘΑ

Ανοιχτή επιστολή προς τον διευθυντή του γραφείου του ΥΕΘΑ στέλνει στρατιωτικός, ο οποίος δρατηριοποιείται συνδικαλιστικά και ζητά απαντήσεις για όσα δημοσιεύθηκαν σχετικά με την προσπάθεια υποστήριξης του Ανδρέα Λοβέρδου στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ! Επίσης ζητά διευκρινήσεις και για όσα αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς τον Δντή του Γραφείου του κ. ΥΕΘΑ, Αθανάσιο Βάλαρη

Αξιότιμε κε Δντά,

με την ιδιότητα του στρατιωτικού συνδικαλιστή (ως όργανο διοίκησης της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), απευθύνομαι για άλλη μια φορά προς εσάς δημοσίως, ακολουθώντας τα κελεύσματα των συναδέλφων μου. Γνωρίζοντας το ιδιαίτερα βεβαρημένο πρόγραμμά σας και έχοντας πάντα υπόψη τη γνωστή λατινική φράση «Verba volant, scripta manent», δια της παρούσης, σας μεταφέρω την αγωνία και την αγανάκτηση συναδέλφων στρατιωτικών για όσα αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα. Γεγονότα, που φέρνουν στην επιφάνεια πράγματα και καταστάσεις που δεν αρμόζουν, όπως μου έχει μεταφερθεί πολλάκις από τους στρατιωτικούς (και το καταθέτω μετά μεγάλης μου λύπης) στη στρατιωτική μας οικογένεια. Και συγκεκριμένα:

Όπως δημοσίως έχει αναδειχθεί από την Ομοσπονδία Π.Ο.Ε.Σ., δέχθηκα δώδεκα (12) μη υπηρεσιακές αναφορές (υπέχουσες θέση εγκλήσεως) από πρόσωπα που υπηρετούν ως σύμβουλοι (όντες στρατιωτικοί συνδικαλιστές) στο ΣΓ ΥΕΘΑ, οι οποίες (μη υπηρεσιακές αναφορές) τέθηκαν στο αρχείο από την αρμόδια και καθ΄ ύλη Εισαγγελική Αρχή, ως αστήρικτες στο νόμο και αβάσιμες στην ουσία. Φυσικά δεν ήμουν ο μόνος που στοχοποιήθηκε, καθόσον την ίδια, θα μου επιτρέψετε να πω άδικη επίθεση, δέχτηκαν ο κ. Χαριτίδης, ο κ. Κοντούρης, ο κ. Ντιντιός, ο κ. Τσουκαράκης και άλλοι φυσικά συνδικαλιστές. Δυστυχώς, αν και πέρασαν από τη δημοσίευσή τους πολλοί μα πολλοί μήνες, οι εν λόγω στρατιωτικοί ούτε συγνώμη ζήτησαν, ούτε μεταμέλεια έδειξαν, ενώ εξ όσων γνωρίζω συνέχισαν και συνεχίζουν να υπηρετούν στο ΣΓ ΥΕΘΑ. Δεν γνωρίζω εάν αυτό είναι ηθικά εντάξει ή όχι και δεν με αφορά εμένα προσωπικά.

Όπως δημοσιεύτηκε από εφημερίδα Πανελλήνιας εμβέλειας (βλ. Εφημερίδα των Συντακτών) τις προηγούμενες ημέρες, ένας εκ των ανωτέρω προσώπων, αν και εν ενεργεία στρατιωτικός, φέρεται να καλεί άλλους στρατιωτικούς, να εγγραφούν σε κομματικό φορέα και να στηρίξουν υποψηφιότητα συγκεκριμένου υποψηφίου σε επερχόμενες αρχαιρεσίες του φορέα αυτού. Σας μεταφέρω επί λέξη τα ερωτήματα των στρατιωτικών χωρίς σε κανένα σημείο να εκφέρω προσωπικές απορίες και απόψεις:

Επιτρέπεται σε στρατιωτικούς να κάνουν κομματικό αγώνα υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου, ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Αν δεν επιτρέπεται, προτίθεστε να ενημερώσετε τον κ. Υπουργό ώστε: 

Να διερευνήσει το θέμα υπηρεσιακά, ΝΑΙ ή ΟΧΙ; 

Να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, στην οποία ανήκει ο ως άνω στρατιωτικός, ως σύμβουλός του στο ΥΠΕΘΑ, να ενεργοποιηθούν οι καταστατικές διατάξεις της Ομοσπονδίας του, να του ασκηθεί μομφή, να αποπεμφθεί και να χάσει τη συνδικαλιστική του ιδιότητα, αν ταυτοποιηθεί ότι υπέπεσε σε τυχόν παράπτωμα, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Όπως δημοσιεύτηκε από εφημερίδα Πανελλήνιας εμβέλειας (βλ. Εφημερίδα των Συντακτών) τις προηγούμενες ημέρες, ο ίδιος ως άνω εν ενεργεία στρατιωτικός, φέρεται να είναι καταδικασμένος τελεσίδικα για ατιμωτικό αδίκημα. Σας μεταφέρω, επί λέξη τα ερωτήματα των στρατιωτικών χωρίς σε κανένα σημείο να εκφέρω προσωπικές απορίες και απόψεις:

Επιτρέπεται, είναι εάν θέλετε ηθικό έναντι χιλιάδων εν ενεργεία στρατιωτικών, να συνεχίζει να υπηρετεί στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και να προάγεται κανονικότατα, στρατιωτικός που έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για ατιμωτικό αδίκημα, όταν άπαντες γνωρίζουν ότι μια τέτοια καταδίκη δεν επιτρέπει σε πολίτες να προσλαμβάνονται στο δημόσιο και εάν υπηρετούν να απολύονται από το δημόσιο, ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Αν δεν επιτρέπεται, προτίθεστε να ενημερώσετε τον κ. Υπουργό ώστε να διερευνήσει το θέμα υπηρεσιακά, ΝΑΙ ή ΟΧΙ; 

Κλείνοντας την επιστολή μου, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω και το εξής μήνυμα, όπως τούτο μου μεταφέρθηκε από συναδέλφους. Οι εν ενεργεία στρατιωτικοί επιθυμούν να εκπροσωπούνται από στελέχη της προσφοράς, που αγωνίζονται και διεκδικούν για την επίλυση των προβλημάτων τους, που τολμούν να σηκώσουν ανάστημα στο πρόβλημα και όχι να καταδιώκουν συναδέλφους τους στρατιωτικούς συνδικαλιστές. Επιθυμούν να εκπροσωπούνται από στρατιωτικούς που η 35ετή τους σταδιοδρομία καθίσταται πρότυπο για τις/τους νέες/ους συναδέλφους και όχι από στρατιωτικούς που έχουν αναγάγει τις καταγγελίες, τις μηνύσεις και τις αγωγές σε βάρος συναδέλφων τους σε πρωτεύοντα στόχο. 

Με σεβασμό.

Αριστείδης Κασιδόπουλος

Αντιπρόσωπος και Όργανο Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης