Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Τι γίνεται με τον απεγκλωβισμό Αφγανών ελληνικού ενδιαφέροντος”; Ερώτηση από τον Γ.Κατρούγκαλο

Επανέρχεται με ερώτηση του στη Βουλή ο Γιώργος Κατρούγκαλος, στο θέμα της επιχείρησης απεγκλωβισμού Αφγανών που είχαν συνεργαστεί με τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις. Η κυβέρνηση μέχρι στιγμής έχει αποτύχει να τους απεγκλωβίσει και είναι άγνωστο αν συνεχίζει τις προσπάθειες.

Η ερώτηση του Γιώργου Κατρούγκαλου:

Προς τον κ. Υπουργό Εξωτερικών

Θέμα: «Ενέργειες για την διάσωση και ασφαλή μεταφορά Αφγανών πολιτών ελληνικού ενδιαφέροντος» 

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά μέχρι σήμερα, ενώ έχουν απομακρυνθεί από το Αφγανιστάν όσοι Έλληνες πολίτες παρέμεναν σε αυτό μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, δεν έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης Αφγανών πολιτών οι οποίοι είχαν συνεργαστεί κατά το παρελθόν με τη χώρα μας. 

Φαίνεται μάλιστα ότι σχετικές προσπάθειες μεταφοράς από τη χώρα σε ασφαλείς προορισμούς έχουν μέχρι σήμερα αποτύχει, για λόγους που πρέπει να γίνουν γνωστοί στη Βουλή. 

Ενόψει των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός: 

  1. Πόσοι είναι οι Αφγανοί πολίτες ελληνικού ενδιαφέροντος και ποια ακριβώς είναι η σχέση τους με τη χώρα μας; Πόσοι από αυτούς έχουν ήδη μεταφερθεί από το Αφγανιστάν σε ασφαλείς προορισμούς; Γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η σχετική επιχείρηση και ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου για την διάσωση των υπολοίπων;
  2. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί μέχρι σήμερα και σε ποιες άλλες θα προχωρήσει για την ενίσχυση της Πρεσβείας μας στο Πακιστάν προκειμένου να ανταποκριθεί στα νέα αυξημένα καθήκοντα επί του πεδίου στο Αφγανιστάν;

Ο ερωτών βουλευτής 

Κατρούγκαλος Γιώργος 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης