Υποστηριξε το militaire
ΘΡΑΚΗ
06/09/2021 | 06:10 (ενημερώθηκε 3 έτη πριν)
Militaire News

“Η Θράκη χρειάζεται ισχυρή εκπροσώπηση”- Κ.Ιατρίδης

Γράφει ο

Αντιπτέραρχος(Ι) εα. Κωνσταντίνος Ιατρίδης

Δυστυχώς η Θράκη συνεχίζει να είναι μια περιοχή με πολλά προβλήματα ,  συνεχίζει να μαραζώνει .

Είναι γεγονός πως το Ελληνικό Κράτος επί σειρά ετών δεν τόλμησε ή απέτυχε να λειτουργήσει επαρκώς προς την κατεύθυνση ικανοποίησης των ελληνικών συμφερόντων και των Ελλήνων πολιτών της Θράκης, ενώ σημειωνόταν και μια τακτική υποχώρησης της Ελληνικής Πολιτείας στην περιοχή. 

Όσο συνεχίζεται η αδράνεια και η αδιαφορία του Ελληνικού κράτους , τόσο θα   χειροτερεύει η  κατάσταση.

Όπως επίσης δεν είχε και δεν έχει πολιτικούς που μπορούσαν να σηκώσουν το ανάστημά τους και να απαιτήσουν λύσεις στα τεράστια προβλήματα  της περιοχής !

Έχω βαρεθεί τόσα χρόνια  να ακούω λόγια, πομφόλυγες, εξαγγελίες για δήθεν ανάπτυξη, για συγκροτημένη και ξεκάθαρη εθνική αναπτυξιακή στρατηγική  , για ισχυρή εκπροσώπηση και για ορφανή Ροδόπη. Και μάλιστα οι ίδιοι οι πολιτικοί τόσα χρόνια να λένε τα ίδια , να κοροϊδεύουν τον κόσμο,  και να συνεχίζεται το ίδιο γαϊτανάκι!! Δηλ.. λόγια και μόνον λόγια χωρίς ουσία και προπαντός έργα! 

Η Θράκη και ειδικά η Ροδόπη είχε μεν εκπροσώπηση στο παρελθόν  , αλλά μόνον στο φαίνεσθαι και όχι στην ουσία. Ποτέ δεν είχε ισχυρή εκπροσώπηση διότι εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι τα προβλήματα όχι μόνον παραμένουν , αλλά έχουν διογκωθεί.

 Η Τουρκική προκλητικότητα αυξάνεται τόσο με την ανοχή των Πολιτικών( Βουλευτών) της Ροδόπης και της Θράκης , όσο και με την ανεξήγητη ανοχή της Κυβέρνησης και του Πολιτικού συστήματος. Τα γεγονότα τρέχουν, οι απειλές πολλαπλασιάζονται και αλλάζουν μορφή όπως με το μεταναστευτικό στον Έβρο και στη Θράκη γενικότερα. Καθημερινά από τον Έβρο και από τα σύνορα με τη Βουλγαρία εισέρχονται εκατοντάδες Αφγανοί παράνομοι μετανάστες  τους οποίους στέλνει ο Ερντογάν ,οι οποίοι δημιουργούν πολλά προβλήματα στους κατοίκους και την περιοχή και κανείς δεν αντιδρά , ούτε οι τοπικοί άρχοντες , ούτε οι πολιτικοί της περιοχής  , ούτε η κεντρική εξουσία ! Ανεξήγητη σιωπή και αδράνεια!

Αυτή η αδυναμία συγκροτημένης Εθνικής Στρατηγικής για την ανάδειξη και την ανάπτυξη της Θράκης  αποδεικνύει για άλλη μια φορά αφενός τη μοναξιά της Θράκης και αφ’ ετέρου την ανάγκη για αλλαγή προσώπων στο πολιτικό επίπεδο. 

Η Θράκη και ειδικά η Ροδόπη που είναι η ευαίσθητη περιοχή,  χρειάζονται νέα πρόσωπα και νέους  ανθρώπους με εργασιακή, Διοικητική  και οργανωτική  εμπειρία  και πάνω από όλα ανθρώπους που δεν βλέπουν την πολιτική ως επάγγελμα ή οικονομική αποκατάσταση , αλλά ως αγάπη για προσφορά και χρέος  να επιλύσουν τα χρόνια προβλήματα του τόπου τους! Και εδώ έχει ευθύνη ο λαός και τα κόμματα!! 

Όταν σε λίγα χρόνια, ο ιστορικός του μέλλοντος μας καθίσει στο σκαμνί και μας ρωτήσει, Και εσύ τι έκανες για τη Θράκη; πρέπει να έχουμε μια απάντηση. 

Η Θράκη πρέπει να αποτελέσει τη Μεγάλη Ιδέα της χώρας για τα επόμενα χρόνια!!!Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με άλλα πρόσωπα και άλλες πολιτικές!!

Σε ότι αφορά τη Ροδόπη , ήταν και είναι ορφανή δυστυχώς ! Ένα παράπονο και μια φωνή που πλανάται είναι ,  ΟΡΦΑΝΗ ΡΟΔΟΠΗ πότε θα αποκτήσεις επιτέλους φωνή!!!!!!

Αντιπτέραρχος(Ι) εα. Κωνσταντίνος Ιατρίδης 

*Επίτιμος Διοικητής ΔΑΥ

Μέλος του ΠΕΜΑΣ

Στρατιωτικός Αναλυτής

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης