Υποστηριξε το militaire
Υγεία
08/07/2021 | 15:50
Militaire News

Τραβάει το σχοινί με την “υποχρεωτικότητα εμβολιασμών” η κυβέρνηση! Θα αφορά και στις ΕΔ;

Τραβάει το σχοινί με την

Το πρόβλημα της απροθυμίας πολιτών να εμβολιαστούν δεν είναι ελληνικό. Υπάρχει σ΄ όλη την Ευρώπη. Όμως μόνο η ελληνική κυβέρνηση έχει αρχίσει να δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στις απειλές και στις φοβέρες και λιγότεροι στην πειθώ. Από το πρωί έως το βράδυ φωνές ταυτισμένες με το κυβερνών κόμμα ζητούν υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, απειλώντας ακόμη και με απολύσεις.

Πληροφορίες που διακινούνται αναφέρουν ότι ανάμεσα στις ομάδες του πληθυσμού που θα ενταχθούν στην αρχή σε πρόγραμμα υποχρεωτικού εμβολιασμού θα είναι και οι στρατεύσιμοι. Πηγές από το ΥΠΕΘΑ αναφέρουν ότι δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα. Πιθανόν και να μη γνωρίζουν ταα σχέδια του Μαξίμου όμως. Πάντως δεν θα είναι εύκολη μια τέτοια απόφαση. Και νομικά. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο οι αποφάσεις του ΣτΕ οι οποίες απέρριψαν προσφυγές προσωπικού της ΕΜΑΚ.

Τι είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος

«Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα τις αποφάσεις της σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, καθώς έχει ήδη λάβει τη σχετική εισήγηση από την Επιτροπή Βιοηθικής» γνωστοποίησε απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, στο briefing των πολιτικών συντακτών. Ερωτηθείσα για το ποιες κατηγορίες εργαζομένων θα αφορούν οι επικείμενες ανακοινώσεις, η κ. Πελώνη συνέστησε «λίγη υπομονή» έως την επόμενη εβδομάδα.

Αναφορικά με τον αρχικό προγραμματισμό περί διαχωρισμού σε αμιγείς και μεικτούς χώρους σε ό,τι αφορά στην εστίαση και τη νυχτερινή διασκέδαση, η κυβερνητική εκπρόσωπος παρέπεμψε σε ανακοινώσεις στις αρχές της επόμενης εβδομάδος υπογραμμίζοντας ότι «σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθούν όλα τα επίκαιρα δεδομένα και αναλόγως θα γίνουν ανακοινώσεις στις αρχές της επόμενης εβδομάδος». Υπενθύμισε, δε, πως η πανδημία είναι μία δυναμική κατάσταση και επανέλαβε την παρότρυνση για εμβολιασμό σε όλους όσοι δεν έχουν κάνει ακόμη το εμβόλιο: «Είναι πολύ σημαντικό όλοι μαζί, κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση, άνθρωποι επιρροής, τοπικοί και επίσημοι φορείς να πείσουν τους δύσπιστους για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων. Τα στοιχεία υπέρ του εμβολίου είναι συντριπτικά. Το εμβόλιο είναι το όπλο μας απέναντι στη μετάλλαξη, είναι και το όπλο μας για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, πρέπει να πάμε παρακάτω». Ειδικότερα για την Εκκλησία, η Αριστοτελία Πελώνη επεσήμανε τη στενή συνεργασία ανάμεσα σε Πολιτεία και Εκκλησία από την αρχή της πανδημίας και αναφορικά με την πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τόνισε ότι «η Εκκλησία παροτρύνει το ποίμνιο να εμβολιαστεί και μπορεί, επίσης, να μιλήσει και για την εμπειρία της με τον ιό, καθώς έχει θρηνήσει πολλούς ιεράρχες στους κόλπους της».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης