Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Το φημολογούμενο “λουκέτο” στα Ε.Α.Σ και η εμφάνιση Μενδώνη!

Το φημολογούμενο

“Λουκέτο” στο Συγκρότημα Εργοσταστίων Υμηττού των ΕΑΣ; Το Σωματείο Εργαζομένων σε ανακοίνωση του επικαλείται σχετικές πληροφορίες και κάνει λόγο για την εμφάνιση της υπουργού Πολιτισμού με “στελέχη επιχειρηματία” στις εγκαταστάσεις των ΕΑΣ. Τι ήθελε η υπουργός Πολιτισμού; Οι πληροφορίες λένε ότι έχει να κάνει με τη δημιουργία μουσείου εντός των εγκαταστάσεων του Υμηττού. Ωστόσο οι εργαζόμενοι έχουν δικαιολογημένα ερωτήματα. Μήπως επανέρχονται τα σενάρια για “μεταγκατάσταση” στο Λαύριο και πώληση του Υμηττού;

Η ανακοίνωση:

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι φήμες και η διάδοση πληροφοριών περί κλεισίματος του Συγκροτήματος Εργοστασίων Υμηττού (Σ.Ε.Υ.) των Ε.Α.Σ.

Οι φήμες αυτές πύκνωσαν μετά και την πρόσφατη επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού κ. Μενδώνη η οποία συνοδευόταν και από στελέχη ιδιώτη επιχειρηματία.

Με δεδομένη την απόφαση του Δ.Σ. της εταιρίας περί «αξιοποίησης» του Σ.Ε.Υ. και σε συνδυασμό με την έλλειψη πρώτων και βοηθητικών υλών για την επανεκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας ανεκτέλεστων παραγγελιών, είναι εύλογο οι φήμες αυτές να ανησυχούν εργαζόμενους και τα συνδικαλιστικά όργανα που τους εκπροσωπούν.

Στην περίπτωση που οι φήμες έχουν βάση, τότε άμεσα Συνδικαλιστικό Κίνημα και εργαζόμενοι πρέπει να ενημερωθούν για τις προθέσεις και τον σχεδιασμό, από τη Διοίκηση και την Κυβέρνηση.

Για εμάς – εργαζόμενους και Σωματείο – η παροχή της εργασίας μας είναι ιερό δικαίωμα και σε καμιά περίπτωση οι όροι και οι προϋποθέσεις της παροχής δεν μπορεί να μας είναι άγνωστοι ή να μας αιφνιδιάζουν. Ένα τέτοιο κλίμα δεν διασφαλίζει ασφάλεια και προϋποθέσεις σταθερότητας.

Επίσης, οι εργαζόμενοι έχουμε στη συνείδησή μας καταγεγραμμένο ότι μέσα από την εργασία μας προσφέρουμε στην παραγωγή αμυντικού υλικού χρήσιμου και απαραίτητου για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (Ε.Ε.Δ.) και την άμυνα της χώρας.

Επειδή τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα είναι εταιρία παραγωγής αμυντικού υλικού και στο Σ.Ε.Υ. παράγονται όπως γνωρίζετε, τα μεταλλικά μέρη πυρομαχικών όλων των διαμετρημάτων, εξολοκλήρου πυρομαχικά μικρού διαμετρήματος και τα υποσυγκροτήματα του πυραύλου IRIS-T, τυχόν απώλεια γραμμών παραγωγής και παραγωγικών δυνατοτήτων του εργοστασίου, συνιστά αποδυνάμωση της αμυντικής ικανότητας της χώρας. Σας καλούμε λοιπόν να απαντήσετε:

  •   Γνωρίζετε τις επιπτώσεις που θα έχει το κλείσιμο του Σ.Ε.Υ. στις προς παραγωγή παραγγελίες;
  •   Γνωρίζετε τις συνέπειες στους εργαζόμενους του Σ.Ε.Υ. που αφορούν στην οικογενειακή και κοινωνική ζωή τους, όταν θα κληθούν μετά από 20 και πλέον έτη να παρέχουν την εργασία τους σε άλλα εργοστάσια της εταιρίας;
  •   Γνωρίζετε ότι πολλές από τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις είναι αδύνατο να μεταφερθούν και άρα θα συρρικνωθεί σημαντικά η παραγωγική δυνατότητα του Σ.Ε.Υ. και της χώρας;
  •   Ποια θέση εκφράζει το ΥΠ.ΕΘ.Α. δια του αρμόδιου Υπουργού για μια τέτοια πιθανή μετεγκατάσταση που θα έχει επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα των Ε.Ε.Δ.;
  •   Υπάρχει εγκεκριμένο Στρατηγικό Σχέδιο της Εταιρίας που προβλέπει και να τεκμηριώνει μετεγκατάσταση του εργοστασίου του Υμηττού;

    Κύριοι Υπουργοί,
    Κύριοι Πρόεδρε & Δ. Σύμβουλε,

    Είμαστε βέβαιοι ότι αφουγκράζεστε την αγωνία των εργαζομένων.

    Για κάθε μεγάλη αλλαγή που αφορά την εργασιακή σχέση των εργαζομένων με την εταιρία, η ενημέρωση είναι προϋπόθεση καλής πίστης και καλλιέργειας κλίματος εμπιστοσύνης.

    Για εργαζόμενους και Συνδικαλιστικό Κίνημα, η μόνη αξιοποίηση του Σ.Ε.Υ. είναι η ενδυνάμωση της παραγωγικής του δραστηριότητας με: προσλήψεις, ρευστότητα, παραγγελίες που έχουν ανάγκη οι Ε.Ε.Δ. και στοχευμένες επενδύσεις.

    Ο όρος «αξιοποίηση» δεν μπορεί να είναι η εκποίηση της οικοπεδικής έκτασης του Σ.Ε.Υ. με όρους κτηματαγοράς, αγνοώντας πλήρως τον παραγωγικό χαρακτήρα του στον κρίσιμο για την άμυνα της χώρας τομέα, αυτόν της παραγωγής πυρομαχικών.

    Για το Δ.Σ. του Σωματείου
    Ο Πρόεδρος                                                     Ο Αν. Γραμματέας

Παναγιώτης Δούκας                                         Παναγιώτης Τσάκωνας

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης