Υποστηριξε το militaire
ΘΡΑΚΗ
17/03/2021 | 21:30
Militaire News

Θράκη: Οι Πομάκοι και ο Κοτζιάς κρούουν καμπανάκι κινδύνου!

Θράκη: Οι Πομάκοι και ο Κοτζιάς κρούουν καμπανάκι κινδύνου!

Η τουρκική προπαγάνδα στη Θράκη δεν κάνει διαλείμματα. Μεταξύ των άλλων στόχων της είναι και η “εξαφάνιση” των Πομάκων.

Η πρόεδρος του κόμματος που καλύπτει την τουρκική προπαγάνδα υπό τον βαρύγδουπο τίτλο “Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας”  Τσιγδέμ Ασάφογλου, μίλησε σε εκπομπή της κρατικής ΕΡΤ και ούτε λίγο, ούτε πολύ “εξαφάνισε” τους Πομάκους.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων Ξάνθης της απαντά:

«Ακούσαμε για άλλη μια φορά την κυρία Ασάφογλου να θέλει να ‘’βαφτίσει’’ την μειονότητα ως τουρκική. Αυτή η δήλωση της είναι τουλάχιστον προσβλητική τόσο για τους ίδιους τους μουσουλμάνους της Θράκης όσο και για τους χριστιανούς. Ο καθένας έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού όπως και η μερίδα των Πομάκων που αντιπροσωπεύει ο σύλλογος μας που είναι και νιώθουν Έλληνες Πομάκοι.

Όπως ανέφερε στην συνέντευξη της δεν μπορεί η ταυτότητα να αφαιρεθεί, να αλλάξει ή να βαφτιστεί όπως την θέλει κάποιος άλλος! Η μειονότητα είναι Μουσουλμανική καθώς αποτελείται από τρεις συνιστώσες, τους Πομάκους, τους Ρομά και τους Τουρκογενείς. Μπορείτε να νιώθετε Τουρκάλα και να πονάτε για την Τουρκία αλλά και εμείς πονάμε για την πατρίδα μας την Ελλάδα και νιώθουμε Έλληνες».

Ο πρώην ΥΠΕΞ  και πρόεδρος του Κινήματος ΠΡΑΤΤΩ, μιλώντας στην εφημερίδα «Νέα Εγνατία», δεν έκρυψε την ανησυχία του, τονίζοντας ότι “αν πάθουμε ζημιά στην Κύπρο θα πάθουμε ζημιά σε Θράκη και Αιγαίο”.

«Φοβάμαι πάρα πολύ ότι ο κ. Μητσοτάκης άθελά του, δεν τον κατηγορώ για κάτι, καταγράφω όμως μία κατάσταση, νιώθει ότι είναι βάρος το Κυπριακό και καλά είναι να απαλλαγούμε να τελειώνουμε από αυτό.

»Δεν είναι σωστό, πρώτον διότι το Κυπριακό είναι ο ελληνισμός και δεύτερον, διότι αν πάθουμε ζημιά στην Κύπρο, θα πάθουμε ζημιά και στη Θράκη και στο Αιγαίο και σε άλλα μέρη.

»Γιατί, όπως μετά την κατοχή της Κύπρου, μας αναπτύχθηκαν τα θέματα του Αιγαίου, των γκρίζων ζωνών και των Ιμίων, τα ίδια θα συμβούν, αν φερθούμε για μια άλλη φορά επιπόλαια απέναντι στο Κυπριακό».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης