Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
12/03/2021 | 23:29 (ενημερώθηκε 3 έτη πριν)
Militaire News

Οι πρωθυπουργικές ανησυχίες για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που επιβεβαιώνονται από υπουργούς του!

Οι πρωθυπουργικές ανησυχίες για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που επιβεβαιώνονται από υπουργούς του!

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε την ανησυχία του για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και για πολλά απ΄ όσα γράφονται και διακινούνται μέσα απ΄ αυτά.

Οι ανησυχίες για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά για το twitter, προέκυψαν τις τελευταίες εβδομάδες, όταν οι χρήστες του με τις δημοσιεύσεις ,τα σχόλια και τις αποκαλύψεις τους, ανάγκασαν τα συμβατικά ΜΜΕ να τους ακολουθήσουν έστω και απρόθυμα. Η υπόθεση Λιγνάδη ήταν η αρχή και ακολούθησαν οι αποκαλύψεις για την αστυνομική βία.

Αυτές οι δύο υποθέσεις απλά επιβεβαίωσαν αυτό που η “συμβατική δημοσιογραφία”, αρνείται να αποδεχτεί και γι΄ αυτό ακόμη δεν μπορεί να το συναγωνιστεί. Η πληροφορία και η ενημέρωση έχει περάσει στα χέρια των πολιτών μέσω της τεχνολογίας. Αυτό δεν είναι πάντα θετικό, αλλά οι αρνητικές εξαιρέσεις δεν μπορεί να ακυρώσουν την πραγματικότητα. Οι πολίτες εδώ και χρόνια γυρίζουν την πλάτη στα ΜΜΕ κι έχουν βάσιμους λόγους που το κάνουν.
Η σχέσεις εξουσίας και “συμβατικών” ΜΜΕ ενοχλεί και η  δήλωση που έκανε ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Θεόδωρος Λιβάνιος ,ότι “η κυβέρνηση δεν ασκεί ούτε έλεγχο ούτε την εποπτεία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης”, μόνο μειδιάματα προκαλεί.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για τα όσα διακινούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά θα γνωρίζει προφανώς ότι κορυφαία στελέχη του κόμματος του και υπουργοί του πρωτοστατούν στην πυροδότηση αρνητικού κλίματος σε κάθε ευκαιρία! Τα όσα γράφουν κατά καιρούς οι ίδιοι ή οι ακόλουθοί τους επιβεβαιώνουν ίσως τις ανησυχίες Μητσοτάκη και θα ήταν χρήσιμο να κάνει μια κουβέντα μαζί τους, για να τις μοιραστεί και να τους εξηγήσει ότι η κυβέρνηση πρώτα απ΄ όλα πρέπει να δώσει το καλό παράδειγμα. Αυτό θα καταρρίψει και τους …καχύποπτους ισχυρισμούς που λένε ότι η κυβέρνηση θέλει να ελέγξει και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως προσπαθεί να κάνει ο Ερντογάν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης