Υποστηριξε το militaire
07/02/2021 | 06:30

“Να ποινικοποιηθεί η αδράνεια”! Ο Αντιναύαρχος Κυρ. Κυριακίδης “έξω από τα δόντια για άμυνα και εξοπλισμούς

Militaire News

Μετά από μια πολύχρονη και επιτυχημένη καριέρα στο Πολεμικό Ναυτικό, ο Αντιναύαρχος ε.α Κυριάκος Κυριακίδης βρέθηκε σ΄ ένα “ναρκοπέδιο”! Γενικός διευθυντής Εξοπλισμών για πάνω από 4 χρόνια και μάλιστα χρόνια πάρα πολύ δύσκολα, από το 2015 μέχρι το 2019.

Σε αντίθεση με τον μύθο που συντηρείται για λόγους κομματικής αντιπαλότητας και μόνο σ΄ αυτή την περίοδο έγιναν εξοπλισμοί . Εκτός αν τα προγράμματα των F-16 και των  P-3 για παράδειγμα δεν θεωρούνται από κάποιους ως…εξοπλιστικά προγράμματα. Ή η συμφωνία για την υποστήριξη των Mirage 2000 που επιτεύχθηκε επί των ημερών του και υπογράφτηκε μετά από την αποχώρηση του.  Και δεν έγιναν μόνο εξοπλισμοί, αλλά έγινε και δουλειά.

Ο Αντιναύαρχος Κυριακίδης απέδειξε ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει αδράνεια για να εξασφαλιστεί η διαφάνεια. Γι΄ αυτό και η ποινικοποίηση της αδράνειας που αναφέρει στη συνέντευξη του στο Militaire.gr είναι ίσως μια πρόταση που θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά…

Γιατί δυσκολευόματες τόσο να εξοπλιστούμε; Πως το κάνουμε όταν τελικά το αποφασίζουμε; Γιατί υπάρχει κλίμα φοβίας σ΄ όσους καλούνται να υπηρετήσουν στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών; Υπάρχει το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό για να διαχειριστεί εξοπλιστικές συμβάσεις; Φταίει το νομικό πλαίσιο για τις ακατανόητες καθυστερήσεις; Γιατί δεν μπορέσαμε ποτέ να πουλήσουμε εμείς πλεονάζον αμυντικό υλικό σε άλλες χώρες; Τι συμβαίνει με την αμυντική μας βιομηχανία; Ποιοι και γιατί τη βάζουν στο περιθώριο; Μπορούμε να προχωρήσουμε στην παραγωγή εθνικών εξοπλιστικών “προϊόντων” ;

Ο Αντιναύαρχος Κυριακίδης απαντά σε όλα με επιχειρήματα επιβεβαιώνοντας όσους τον θεωρούμε τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης