Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
16/12/2020 | 06:15 (ενημερώθηκε 3 έτη πριν)
Militaire News

Επιστολή “απολογία” του Μπορέλ στον Τσαβούσογλου για την…περίπου νηοψία σε τουρκικό πλοίο!

Επιστολή

Απαντητική επιστολή που σε κάποια σημεία θυμίζει απολογία του Υπατου Εκπροσώπου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ζ.Μπορέλ προς τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου, για την “νηοψία” τουρκικού εμπορικού πλοίου που όπως αποδεικνύεται απ΄ όσα γράφει, έμεινε στη μέση!

Η επιστολή προωθήθηκε στον ΟΗΕ μέσω του μόνιμου αντιπροσώπου της Γερμανίας. Σ΄ αυτή περιγράφονται όλα τα γεγονότα σχετικά με τη νηοψία που επιχειρήθηκε να γίνει σε τουρκικό πλοίο από τη γερμανική φρεγάτα Αμβούργο.

Όπως προκύπτει οι Τούρκοι δεν απάντησαν σε καμία από τις κλήσεις που δέχτηκαν για να δώσουν τη σχετική άδεια. Ανταποκρίθηκαν μόνο όταν οι Γερμανοί ξεκίνησαν τον έλεγχο επί του τουρκικού πλοίου. Δεν μπόρεσαν να ψάξουν και πολύ, αφού η Τουρκία απαίτησε να σταματήσει η νηοψία. Έτσι κι έγινε…
Ο Μπορέλ στην επιστολή του , αφού διαβεβαιώνει τον Τσαβούσογλου, ότι τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες προτρέπει την Τουρκία να …συνεργαστεί και να μην είναι τόσο αρνητική στην επιχείρηση IRINI!

Το συμπέρασμα είναι ότι ο έλεγχος για τη τήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη είναι μια φαρσοκωμωδία από τις πολλές που “ανεβάζει” η ΕΕ.

Όλη η επιστολή ΕΔΩ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης