Υποστηριξε το militaire
Άποψη
22/08/2020 | 20:45 (ενημερώθηκε 4 έτη πριν)
Militaire News

Ο ΥΦΕΘΑ μιλά για “εθνική ομοψυχία” αλλά θα πάει στον Γράμμο και στο Βίτσι! Και τα δύο δεν γίνονται…

Ο ΥΦΕΘΑ μιλά για

Η κυβέρνηση αποφάσισε να εκπροσωπηθεί στην εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, στον Γράμμο και στο Βίτσι, με τον ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή… Απόφαση που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Η εκδήλωση που κάθε χρόνο η ΕΑΑΣ είναι διχαστική, αφού αναφέρεται στους νεκρούς της μιας πλευράς του Εμφυλίου Πολέμου που πλήγωσε και εξακολουθεί να πληγώνει την Ελλάδα. Κάποιοι αδυνατούν να δεχτούν ότι τελείωσε! Ακόμη χειρότερα, ορισμένοι θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία, επιρρίπτοντας την ευθύνη αποκλειστικά “στην άλλη πλευρά” και θέλοντας να “σβήσουν” από την ιστορική μνήμη όλων μας  πραγματικά γεγονότα…

Πριν από κάποια χρόνια, συνομιλώντας με απόστρατο αξιωματικό που σήμερα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ΕΑΑΣ, είχαμε “ρίξει την ιδέα”, να προσκληθεί ο Μανώλης Γλέζος στην εκδήλωση τους στο Γράμμο και στο Βίτσι και να γίνει και μια εκδήλωση για τους νεκρούς της “άλλης πλευράς”. Είχε ενθουσιαστεί, αλλά τίποτα δεν έγινε. Ο Μανώλης Γλέζος έφυγε από τη ζωή και η ΕΑΑΣ εξακολουθεί να “διαβάζει” την ιστορία, όπως της αρέσει.

Κάπως έτσι το 2020, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ τιμά τους νεκρούς αντάρτες ακολουθώντας την πορεία τους στο Βίτσι και η ΕΑΑΣ επιμένει στις δικές της εκδηλώσεις…

Ο σημερινός ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής, υποτίθεται ότι προέρχεται από γενιά αξιωματικών πιο “μοντέρνα” και με “πιο ανοιχτό μυαλό”. Γνωρίζει ιστορία και πιστεύουμε ότι έχει διαβάσει για την περίοδο πριν από τον Εμφύλιο Πόλεμο. Τα όσα προηγήθηκαν δεν μπορούν ούτε να αγνοηθούν, ούτε να “σβηστούν”. Σήμερα σε εκδήλωση  για τους πεσόντες Αεροπόρους στο δήμο Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, ο κ.Στεφανής μίλησε για την “υποχρέωση όλων μας είναι να διδαχθούμε από τη θυσία των πεσόντων αεροπόρων μας, να σφυρηλατήσουμε την εθνική ενότητα και ομοψυχία, να διατηρήσουμε τις παραδοσιακές διαχρονικές μας αξίες και ιδανικά και να πράττουμε ο καθένας το καθήκον του, ως ελάχιστη ηθική υποχρέωση προς εκείνους που σήμερα τιμούμε”. Πολύ σωστά. Μόνο που με την παρουσία του στην εκδήλωση της ΕΑΑΣ στο Γράμμο και στο Βίτσι, δεν επιβεβαιώνει όσα λέει.

Στη φωτογραφία η ιστορική χειραψία Τσακαλώτου-Βαφειάδη. Οι στρατηγοί είχαν δώσει το μήνυμα που κάποιοι ακόμη και σήμερα αρνούνται να το καταλάβουν.

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης