Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
29/07/2020 | 08:43
Militaire News

Οι Τούρκοι προβάλλουν την αποστολή του Barbaros στην Κύπρο και ασκήσεις βατραχανθρώπων στη Μεσόγειο

Οι Τούρκοι προβάλλουν την αποστολή του Barbaros στην Κύπρο και ασκήσεις βατραχανθρώπων στη Μεσόγειο

Η Τουρκία στέλνει το ερευνητικό σκάφος Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ και την ίδια ώρα στην κεντρική  Μεσόγειο πραγματοποιούν γυμνάσια οι ομάδες Υποβρύχιων Καταστροφών του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (SAT) στην κεντρική Μεσόγειο , οπως αποκαλύπτει  η εφημερίδα Χουριέτ.

Η τουρκική εφημερίδα δημοσιεύει και  φωτογραφία του τουρκικού πολεμικού σκάφους TCG Gaziantep που μετειχε στα γυμνάσια της τουρκικής SAT την περασμένη Κυριακή.

Η Χουριέτ σημειώνει μαλιστα οτι στις αρχές Ιουνίου, οι ομάδες της SAT είχαν την εντολή να «είναι έτοιμες » λόγω της αυξημένης έντασης με την Ελλάδα. Σύμφωνα με την Χουριέτ ,οι ομάδες SAT αναλαμβάνουν δράση «σε κρίσιμες εγκαταστάσεις και πλωτές πλατφόρμες στην ακτή υπό συνθήκες πολέμου, εξερευνούν την ακτή ως εμπροσθοφυλακη των υπολοίπων δυνάμεων , καταρτίζουν το παράκτιο σχέδιο και παρέχουν τη δυνατότητα ελέγχου  σε ξένα λιμάνια».
Είναι σαφές λοιπόν οτι η Τουρκια επιμένει στην προκλητική επιθετική της τακτική παρά την προσωρινή αναστολή των σεισμογραφικων ερευνών στα ανοιχτά του Καστελόριζου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης