Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
02/03/2020 | 06:30 (ενημερώθηκε 4 έτη πριν)
Militaire News

Ελληνοτουρκικά-προσφυγικό: Σε κατάσταση εγρήγορσης και η Δύναμη Δέλτα αλλά δεν αρκούν μόνο οι ΕΔ

Ελληνοτουρκικά-προσφυγικό: Σε κατάσταση εγρήγορσης και η Δύναμη Δέλτα αλλά δεν αρκούν μόνο οι ΕΔ

Οι Ένοπλες Δυνάμεις φαίνεται ότι έχουν γίνει το κυρίαρχο εργαλείο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης του Έβρου που εξαπλώνεται και στο Αιγαίο. Είναι ενδεικτικό ότι μετά από την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε να υπάρξει κατάσταση “εγρήγορσης”, ακόμη και για τη δύναμη ΔΕΛΤΑ των Ενόπλων Δυνάμεων και αυτό ήδη έγινε.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις σηκώνουν ξανά το μεγάλο βάρος του προσφυγικού-μεταναστευτικού, αλλά η χρήση των στρατιωτικών δυνατοτήτων δεν αρκεί για την αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος που έχει προκύψει.

Ότι μπορούσε να γίνει σ΄ αυτό το επίπεδο έχει γίνει και θα πρέπει να υπάρξει και μια ορθολογική διαχείριση του δυναμικού των ΕΔ, γιατί η κρίση μπορεί να τραβήξει πολύ.

Όπως και να ΄χει, όσο κι αν αξιοποιηθούν οι δυνατότητες των ΕΔ ,τίποτα δεν εγγυάται ότι το καθεστώς Ερντογάν θα κάνει πίσω. Αντιθέτως υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η Άγκυρα επιδιώκει νεκρούς, θεωρώντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα εξέθετε την Ελλάδα.

Πρέπει η Ελλάδα να οχυρωθεί από την Ανατολή και να πιέσει αφόρητα τη Δύση. Το πρώτο έχει γίνει. Για το δεύτερο δεν μπορούμε να πούμε το δεύτερο και γι΄ αυτό οι όποιες αντιδράσεις και δηλώσεις από την Ευρώπη δεν είναι ικανοποιητικές. Η μόνη λύση είναι να πιεστεί ο Ερντογάν και κανένας μέχρι στιγμής δεν δείχνει τη διάθεση να το κάνει. Όλοι οι “μεγάλοι” σιωπούν κι αυτό είναι εξαιρετικά ύποπτο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης