Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
30/06/2019 | 06:10 (ενημερώθηκε 5 έτη πριν)
Militaire News

Εκλογές 2019: Ο “σιγά μη φοβηθώ” ΑΝΥΕΘΑ Γιάννης Ραγκούσης ξανά προτιμά τα δύσκολα…

Εκλογές 2019: Ο

Λίγες μόλις ώρες μετά το αποτέλεσμα ήττας των ευρωεκλογών για το ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Ραγκούσης, έκανε το πρώτο σχόλιο του. Δεν ήταν δήλωση. “Ανέβασε” στο twitter ένα τραγούδι! Γιάννης Αγγελάκας, “Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ”, οι γνωστοί σ΄ όλους στίχοι.

 

Ο Γιάννης Ραγκούσης έχει αποδειχτεί ότι δεν φοβάται στα δύσκολα και σίγουρα δεν κλαίει όταν δεν πάνε καλά τα πράγματα. Ξεκίνησε την πορεία του στην κεντρική πολιτική σκηνή σε συνθήκες …πολέμου! Υπουργός της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου το 2009, με τους δανειστές να ΄χουν έρθει, δεν φοβήθηκε να διαπραγματευτεί με τα πανίσχυρα συνδικάτα όπως η ΑΔΕΔΥ και να περάσει νόμους με τους οποίους αναβαθμίστηκε η Δημόσια Διοίκηση με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, φέρνοντας την διαφάνεια και ενισχύοντας την αξιοκρατία που είχε πιάσει πάτο. Ακόμη δεν δίστασε να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση/εξυγίανση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την ψήφιση του Καλλικράτη, αλλά και να συγκρουστεί με τους πανίσχυρους συνδικαλιστικά αυτοκινητιστές ώστε να σπάσει το μονοπώλιο στον νευραλγικό τομέα των Μεταφορών. Και στα δύο δέχτηκε μαζικά πυρά και χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Στο ΥΠΕΘΑ βρέθηκε ως ΑΝΥΕΘΑ στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Αμέσως μόλις παρέλαβε, κατάλαβε ότι έχει στα χέρια του έναν μηχανισμό που μπορεί να δουλέψει πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά απ΄ ότι το υπόλοιπο δημόσιο και στους πολύ λίγους μήνες που έμεινε, παρουσίασε την πιο αξιοκρατική υπουργική απόφαση στην ιστορία του στρατεύματος, για τις τοποθετήσεις-μεταθέσεις του προσωπικού των ΕΔ! Τόσο αξιοκρατική που ΚΑΝΕΝΑΣ από τους διαδόχους του δεν τόλμησε να την εφαρμόσει! Τα κόμματα βλέπετε ποντάρουν στην αναξιοκρατία, γιατί αυτή δημιουργεί το “εμπόριο ψήφων”.

Ο Γιάννης Ραγκούσης ακόμη έχει προτείνει δημοσίως να εξισωθεί ο μισθός του βουλευτή μ΄ αυτόν του χειριστή μαχητικού αεροσκάφους της ΠΑ! Το έχει πει πολλές φορές δημόσια, αλλά φαίνεται ότι και οι 300 της Βουλής …δεν ακούνε, γιατί πιθανόν δεν “βολεύει”.

Πάλι στα πολύ δύσκολα “εμπλέκεται” στην πολιτική σκηνή ο Γιάννης Ραγκούσης, μετά τις εκλογές του 2012… Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι “στα πάνω του”, ο Γιάννης Ραγκούσης είναι υποψήφιος στη Β΄Πειραιά ως μέλος της Προοδευτικής Συμμαχίας, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για δώσουν μαζί την μάχη της Προόδου απέναντι στην Συντήρηση, με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ελπίζουμε να τα καταφέρει, γιατί οι τίμιοι, αποτελεσματικοί και οι εύστροφοι πολιτικοί, μας χρειάζονται στο Κοινοβούλιο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης