Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Έφυγε” στα 74 ο θρύλος Μοχάμεντ Άλι

32 χρόνια «μάχης» με το Πάρκινσον και σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα,έδωσε  ο παγκόσμιος πρωταθλητής και θρύλος της πυγμαχίας, Μοχάμεντ Αλι.Ο πιο μακρύς σε χρόνο  αγώνας της ζωής του. Τον έχασε πριν από λίγες   στο νοσοκομείο του Φίνιξ όπου νοσηλευόταν.

O Μοχάμεντ Άλι (πραγματικό όνομα Κάσιους Μαρσέλους Κλέι,ήταν θρύλος του παγκόσμιου αθλητισμού.Ο πιο διάσημος πυγμάχος. Αποσύρθηκε οριστικά από την ενεργό δράση το 1981, έχοντας φτάσει συνολικά στις 56 νίκες, με μόλις πέντε ήττες και κατακτώντας τρεις φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών καθώς και ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1960. Υπήρξε ο πρώτος πυγμάχος που κατέκτησε τρεις φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, τον οποίο υπερασπίστηκε με επιτυχία συνολικά 19 φορές.

Ο τρόπος που πυγμαχούσε διακρινόταν για την ταχύτητα των κινήσεων του, τη δύναμη και την ευελιξία του.  Στη δεκαετία του 1960 ασπάστηκε το Ισλάμ προσχωρώντας στην οργάνωση των «Μαύρων Μουσουλμάνων» και μετονομάστηκε σε Μοχάμεντ Άλι. Αρνήθηκε  να καταταγεί στον αμερικανικό στρατό κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνά, στάση για την οποία του αφαιρέθηκε προσωρινά ο τίτλος του πρωταθλητή.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης