Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΥΠΕΘΑ
22/05/2016 | 00:09 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

“Φωτιά στα Σαββατόβραδα” και στο ΥΠΕΘΑ που αναζητά 118 εκατομμύρια ισοδύναμα!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

“Φωτιά στα Σαββατόβραδα”…Ο τίτλος κλεμμένος από το γνωστό άσμα της Άντζελας Δημητρίου,ταιριάζει γάντι σ΄ όσα προκάλεσε το πρωθυπουργικό …αίτημα για εύρεση 118 εκατομμυρίων ευρώ από τους υπουργούς του ωστε να μην παγώσουν οι μισθολογικές προαγωγές στα Ειδικά Μισθολόγια!

Αργά το βράδυ τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας,Προατασίας του Πολίτη,Ναυτιλίας και Δικαιοσύνης,έπρεπε να βρουν 118 εκατομμύρια ευρώ …ισοδύναμα για να αποφευχθεί η ψήφιση της τροπολογίας.

Σ΄ ότι αφορά στους στρατιωτικούς:

•Η πρώτη εικόνα όπως διαμορφώνεται από τις πληροφορίες αλλά και την σχετική …ηρεμία που υπήρχε στο ΥΠΕΘΑ χθες βράδυ σε σχέση με τα υπόλοιπα υπουργεία,είναι ότι το “μερίδιο” των ΕΔ για τον “κουμπαρά ισοδύναμων” υπάρχει. Όχι βέβαια από κονδύλια που έχουν σχέση με τις αποδοχές.

•Σύμφωνα με την εικόνα που μας μετέδωσαν υπάρχει έτοιμη…λίστα περικοπών από το 2012 (!!!) με βάση την οποία μπορεί να κοπεί κι άλλο λίπος από περιττά έξοδα και δαπάνες. Το Militaire.gr έχει πολύ πρόσφατα γράψει σχετικά με το θέμα των περικοπών.

Η ουσία βέβαια είναι άλλη. Για πολλοστή φορά μια κυβέρνηση -μια ακόμη- όχι μόνο δεν κάνει τίποτα για να προστατεύσει τις ΕΔ και το προσωπικό τους αλλά αντιθέτως σπεύδει να “πετσοκόψει” ότι έχει απομείνει .

Υπάρχει κι ένα ακόμη θέμα: τι θα κάνει ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος αν ο Τσίπρας επιμείνει στην κατάθεση της τροπολογίας ως έχει; Έχει δεσμευτεί ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ ότι οι βουλευτές του δεν θα την ψηφίσουν.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης