Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Έρχονται οι Κούρδοι”! Αγωνία Ερντογάν που ζητά χερσαία επέμβαση στη Συρία τώρα!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκρινε σήμερα ότι η «βάρβαρη επιχείρηση» των δυνάμεων της Ρωσίας και της κυβέρνησης της Συρίας στο βόρειο τμήμα της εμπόλεμης χώρας, στο πλαίσιο της οποίας στρατεύματα πιστά στον Μπασάρ αλ Άσαντ προελαύνουν προς τα τουρκικά σύνορα, έχει στόχο να δημιουργηθεί ένας διάδρομος για τους Κούρδους μαχητές.

Ο Ερντογάν απέρριψε τις επικρίσεις συμμάχων της Τουρκίας διότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πλήττουν με πυροβολικό τους μαχητές της κουρδικής οργάνωσης YPG στη Συρία, υποστηρίζοντας πως αυτή, όπως και η πολιτική της πτέρυγα, το PYD, αποτελούν δημιούργημα του καθεστώτος του Άσαντ.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η βάρβαρη επιχείρηση της Ρωσίας και του συριακού καθεστώτος που έχει στόχο αμάχους. Τέτοιες επιθέσεις (…) έχουν στόχο να δημιουργηθεί μια ζώνη που θα ελέγχει το PYD και επί του πεδίου έχει αναλάβει να διαχειριστεί το YPG», υποστήριξε ο Ερντογάν.

«Θα ήθελα να απευθυνθώ στους δυτικούς συμμάχους μας για άλλη μια φορά: το YPG και το PYD είναι τρομοκρατικές οργανώσεις και όσοι τους βοήθησαν να σχηματίσουν αυτές τις δομές δεν θα συγχωρεθούν από την ιστορία», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα.

Ποιοι ζητούν χερσαία επιχείρηση

H Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και ορισμένοι Ευρωπαίοι σύμμαχοι τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής χερσαίων επιχειρήσεων στη Συρία, ωστόσο δεν υπάρχει συναίνεση εντός του διεθνούς συνασπισμού και μία στρατηγική για τέτοιου είδους επέμβαση δεν έχει συζητηθεί σοβαρά, δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Κάποιες χώρες, όπως εμείς, η Σαουδική Αραβία και ορισμένες χώρες της Δυτικής Ευρώπης υποστηρίζουν ότι μια χερσαία επιχείρηση είναι απαραίτητη… Ωστόσο το να περιμένει κανείς αυτό (να γίνει) μονάχα από τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και το Κατάρ δεν είναι ούτε σωστό ούτε ρεαλιστικό», τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην Άγκυρα.

«Εφόσον μια τέτοιου είδους επιχείρηση διεξαχθεί, πρέπει να γίνει από κοινού, όπως οι αεροπορικές επιδρομές (που εξαπολύει ο διεθνής συνασπισμός)» επισήμανε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

«Ο συνασπισμός δεν έχει συζητήσει σοβαρά το ζήτημα των χερσαίων επιχειρήσεων. Υπάρχουν χώρες που αντιτίθενται και υπάρχουν κι εκείνοι που δεν σκοπεύουν να λάβουν μέρος αλλά έχουν εκφράσει τη βούληση η Τουρκία ή μια άλλη χώρα να το αναλάβουν» σημείωσε ο Τσαβούσογλου.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης