Στην Ελλάδα της κρίσης πολλές οικογένειες δεν γιορτάζουν πια το Πάσχα με το πατροπαράδοτο αρνί. Κι όσο τα χρόνια της κρίσης αυξάνονται,μεγαλώνει κι ο αριθμός αυτών που τέτοια μέρα δεν μπορούν να έχουν στο τραπέζι τους ούτε καν τα απαραίτητα. Η φτώχεια δεν αφορά μόνο την Ελλάδα .Είναι παγκόσμια κατάρα. Τέτοια μέρα, μεγάλη μέρα για εμάς τους Χριστιανούς είναι πιο επίκαιρα από ποτέ όσα με επίσημα στοιχεία επικαλείται το SIPRI, το Διεθνές Ινστιτούτο για την Ειρήνη που εδρεύει στη Στοκχόλμη.

Πριν μερικές μέρες ανακοίνωσε ότι μόλις το 10% των εξοπλιστικών δαπανών παγκοσμίως θα αρκούσε για να εξαφανίσει την φτώχεια και τη πείνα,μέσα στα επόμενα 15 χρόνια!

Σύμφωνα με την έρευνά του το 2015 οι αμυντικές δαπάνες αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 1%, παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ μείωσαν τις δικές τους κατά 2,4%. Παρόλα αυτά δαπάνησαν 596 δις δολάρια ,με την Κίνα να ακολουθεί με 215 δις!

Το SIPRI, ανακοίνωσε  ότι  ότι αρκεί  το 10%  των συνολικών παγκόσμιων στρατιωτικών δαπανών για να χρηματοδοτηθεί ένα πρόγραμμα 15 ετών για τον τερματισμό της ακραίας φτώχειας και της πείνας μέχρι το 2030.Δυστυχώς κανένας απ΄ όσους αποφασίζουν για την τύχη του πλανήτη και των ανθρώπων που υποφέρουν δεν δείχνουν διατεθειμένοι να μπουν καν σε τέτοιες σκέψεις.

Καλό Πάσχα και χρόνια πολλά…

Militaire.gr

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016