Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΠΝ
21/04/2016 | 06:31 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

To όραμα του Α/ΓΕΝ για το ΠΝ δεν φθάνει σ΄ όλους με τον ίδιο τρόπο

To όραμα του Α/ΓΕΝ για το ΠΝ δεν φθάνει σ΄ όλους με τον ίδιο τρόπο

Ο Αρχηγός του ΓΕΝ πολύ ορθά αποφάσισε να ενημερώσει τα στελέχη του ΠΝ για το όραμά του για το μέλλον. Η ενημέρωση  ξεκίνησε  πρώτα στο ΓΕΝ για τους Αρχιπλοίαρχους, μετά για τους Πλοιάρχους-Αντιπλοιάρχους του ΓΕΝ και τέλος για όλους τους υπόλοιπους Πλοιάρχους κι Αντιπλοιάρχους εκτός ΓΕΝ (μαχίμους, μηχανικούς, οικονομικούς), ξεχωρίζοντας τάξεις ΣΝΔ και λοιπούς.

Για τους Αξιωματικούς  (Ε) όπως διαφαίνεται δεν υπάρχει χώρος στο όραμα του Αρχηγού. Ούτε κατευθύνσεις χρειάζεται η κατηγορία αυτή, μάλλον γιατί τα ξέρει όλα. Το όραμα γι’ αυτούς εξαντλήθηκε σε ένα nonpaper που τους χαρακτήριζε “μη αξιοποιήσιμους”.

Γενικώς, υπάρχει πολύ έντονη η αίσθηση του διαχωρισμού των στελεχών στο ΠΝ το τελευταίο διάστημα και αυτό μόνο καλό δεν κάνει. Ίσως να έχει παιξει ρόλο και το γεγονός ότι η επιλογή του αντιναυάρχου Γιακουμάκη για τη θέση του Α/ΓΕΝ είχε δημιουργήσει προσδοκίες ότι αυτοί οι διαχωρισμοί του παρελθόντος θα ατονούσαν, επειδή είναι υιός Αξιωματικού που προερχόταν από τη Σχολή Ναυτοπαίδων και ο αδελφός του είναι Αξιωματικός προερχόμενος από την Σχολή Υπαξιωματικών Ηλεκτρονικών.

enimerosi_giakoumaki

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης