Υποστηριξε το militaire
Breaking News Αμυντική Βιομηχανία Διεθνή
09/05/2016 | 09:30 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Όλοι εξοπλίζονται! Στις αρχές Ιουνίου η Αίγυπτος παραλαμβάνει ελικοπτεροφόρο Mistral

Όλοι εξοπλίζονται! Στις αρχές Ιουνίου η Αίγυπτος παραλαμβάνει ελικοπτεροφόρο Mistral

H αιγυπτιακή εφημερίδα Al-Akhbar σε  άρθρο αναφέρεται στην παραλαβή από τη Γαλλία του ελικοπτεροφόρου τύπου Mistral «Gamal Abdul-Nasser», το οποίο θα φθάσει στην Αίγυπτο αρχές του επόμενου μήνα, ενώ μέλη του Αιγυπτιακού Πολεμικού Ναυτικού άρχισαν ήδη την πρακτική τους εκπαίδευση επί του ελικοπτεροφόρου. 

Με πηγή το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Al-Akhbar σημειώνει ότι το «Gamal Abdul-Nasser» απέπλευσε την Παρασκευή από το λιμάνι Saint-Nazaire της δυτικής Γαλλίας, για την πραγματοποίηση πρακτικής εκπαίδευσης στη Μεσόγειο διαρκείας μιας εβδομάδας, με 170 μέλη του αιγυπτιακού ΠΝ και 50 εκπαιδευτές του Γαλλικού ΠΝ.

Κρατικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το ελικοπτεροφόρο θα επιστρέψει στο λιμάνι στις 13 Μαΐου και θα πραγματοποιήσει νέο κύκλο εκπαίδευσης στο δεύτερο μισό του τρέχοντος μήνα, πριν παραδοθεί στην Αίγυπτο στις αρχές Ιουνίου. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το δεύτερο ελικοπτεροφόρο «Anwar El-Sadat » θα πλεύσει δύο φορές τον επόμενο Αύγουστο και θα παραδοθεί στην Αίγυπτο τον Σεπτέμβριο. 

Από τις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου, 350 μέλη του αιγυπτιακού ΠΝ βρίσκονται στη Γαλλία για να εκπαιδευτούν στη διακυβέρνηση των δύο ελικοπτεροφόρων, τα οποία η Αίγυπτος αγόρασε από την Γαλλία έναντι 950 εκατομμυρίων Ευρώ περίπου.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης