Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΤΟΥΡΚΙΑ
31/03/2016 | 06:10 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Το τουρκικό κράτος λεηλατεί τις περιουσίες των μειονοτήτων!

Το τουρκικό κράτος λεηλατεί τις περιουσίες των μειονοτήτων!

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Το τουρκικό κράτος παρά την αντίθετη ρητορική του συνεχίζει την πρακτική λεηλασίας και σφετερισμού των περιουσιακών στοιχείων των Μειονοτήτων.

Ο βουλευτής του Κουρδικού Κόμματος (HDP) , Garo Paylan κατέθεσε επερώτηση στην Εθνοσυνέλευση με την οποία καλεί τον πρωθυπουργό κ. Νταβούτογλου  να απαντήσει στα ερωτήματα που εγείρονται από την ¨επείγουσα απαλλοτρίωση¨ οικοδομικών τετραγώνων στο Ντιγιαρμπακιρ.

Ειδικότερα ο κ. Garo Paylan  αναφέρει: ¨Με την υπουργική απόφαση  2016/8659 που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως  στις 25/3/2016, ορίζεται επείγουσα απαλλοτρίωση εκτάσεων, στις οποίες περιλαμβάνονται ακίνητα μειονοτικών βακουφίων , τα οπία βρίσκονται στην ¨επικίνδυνη περιοχή¨της επαρχίας Σουρ  της πόλης Ντιγιάρμπακιρ.

Στην απαλλοτριούμενη “επικίνδυνη” περιοχή βρίδσκονται βακούφια Αρμενίων και Συροχαλδέων, τα οποία έχουν ανεκτίμητη πνευματική και πολιτιστική αξία για τα μέλη αυτών των Μειονοτήτων . Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ναό των Αρμενίων στη Μέση Ανατολή  το Surp Giragos,  τον ναό Surp Sarkis,  τον ναό Mar Petyin των  Καθολικών Κελντανί, τον ιερό ναό της Παναγίας των Συροχαλδέων κι έναν ναό Προτεσταντών.

Ο βουλευτής στην επερώτηση του υποστηρίζει ότι η απόφαση αυτή της κυβέρνησης  είναι αντίθετη στην δεδηλωμένη βούληση της για επιστροφή ‘ολων των ακινήτων των μειονοτικών ιδρυμάτων στους δικαιούχους τους.

Ο κ. Paylan  ζητά να μάθει  τα εξής :

-Ποιος είναι ο λόγος της επείγουσας απαλλοτρίωσης .

–Πώς θα εφαρμοστεί στην πράξη η απαλλοτρίωση

– Με πιο τρόπο θα προστατευτούν τα δικαιώματα ιδιοκτησίας

-Με ποια κριτήρια κρίθηκε επικίνδυνη η συγκεκριμμένη περιοχή και αν αυτά θα δημοσιοποιηθούν για να τα γνωρίζουν οι πολίτες.

-Τέλος, ζητά να μάθει τι θα γίνουν  και για ποιο σκοπό θα χρησιμοποιηθούν οι ιεροί ναοί μετά τις απαλλοτριώσεις.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης