Υποστηριξε το militaire
Άμυνα Διεθνή Πολιτική ΥΠΕΞ-ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
15/03/2016 | 19:59 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Τα Σκόπια… “Μακεδονία” και για την φίλη Αίγυπτο!

Τα Σκόπια...

Αναφερόμενη  στη συνάντηση που πραγματοποίησε την Κυριακή ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Gjorge Ivanov, με τον πρόεδρο της αιγυπτιακής Βουλής, Dr. Ali Abdul-Al, παρουσία των δύο Αντιπροέδρων της Βουλής και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Abdul-Al επεσήμανε τα εξής:

– Τόνισε ότι η επίσκεψη αυτή αντικατοπτρίζει τις καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και εγκαινιάζει μια νέα φάση των πολιτιστικών, εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων.

– Επεσήμανε ότι η αιγυπτιακή Βουλή θα πραγματοποιήσει επαφές με το «Μακεδονικό» κοινοβούλιο σε περίπτωση σχηματισμού του τους επόμενους μήνες.

– Διαβεβαίωσε ότι η αιγυπτιακή Βουλή θα επικυρώσει όλες τις συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών για την ανάπτυξη των σχέσεων σε διάφορους τομείς.

Από την πλευρά του, ο κ. Ivanov τόνισε τα εξής :

– Συνεχάρη τον Abdul Al για την εκλογή του ως Προέδρου της αιγυπτιακής Βουλής. 

– Τόνισε τη σημασία της Αιγύπτου στη διεθνή κοινότητα, ως ισχυρό τείχος ενάντια στους πρόσφυγες που προσπαθούν να περάσουν στις χώρες της Μεσογείου.

– Διαβεβαίωσε για τις ιστορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών από την έλευση του Muhammad Ali στην Αίγυπτο και την εποχή που ο Μέγας Αλέξανδροςέθεσε το θεμέλιο λίθο της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας.

Η ιστοσελίδα Veto Gate αναφέρει ότι ο πρόεδρος της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» θα επισκεφθεί σήμερα Τρίτη την Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, μαζί με τη σύζυγό του και την αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει. 

Militaire.gr

                                                                                                       

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης