Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Συμφωνία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελίνου για το προσφυγικό με πρωτοβουλία ΓΕΕΘΑ

Συμφωνία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελίνου για το προσφυγικό με πρωτοβουλία ΓΕΕΘΑ
Left: Admiral Evangelos Apostolakis (Chief of Defence, Greece)

Με πρωτοβουλία του Α/ΓΕΕΘΑ Β.Αποστολάκη υπεγράφη από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δρ. Αντώνιο Αυγερινό και τον Γενικό Γραμματέα της Ερυθράς Ημισελήνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Dr. Mohammed Ateeq Al-Falahi, Μνημόνιο Κατανόησης (Memorandum οf Understanding), με το οποίο συμφωνήθηκε η κατασκευή αρχικά ενός χώρου φιλοξενίας προσφύγων στον χώρο του ‘’Στρατοπέδου Ευθυμιοπούλου’’ στην περιοχή Κουτσόχερου νομού Λάρισας, από την Ερυθρά Ημισέληνο ΗΑΕ, και η παράδοση του προς λειτουργία στις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Το ως άνω κέντρο φιλοξενίας, το οποίο θα κατασκευαστεί με μέσα τα οποία θα προέλθουν από την ελληνική αγορά, θα δύναται με την ολοκλήρωση του να φιλοξενήσει σε προκατασκευασμένους οικίσκους έως 1700 πρόσφυγες. Επίσης θα διαθέτει χώρους ιατρικών εξετάσεων, παιδότοπους και χώρους για το διοικητικό προσωπικό.

 

Η εν λόγω δράση, η οποία εντάσσεται στον ευρύτερο συντονιστικό ρόλο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το προσφυγικό, αποτελεί το επιστέγασμα σχετικής πρωτοβουλίας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο των διεθνών επαφών του καθώς και απορρεουσών ενεργειών του ΥΠΕΘΑ και θα συμβάλλει ουσιαστικά στην άμβλυνση των προβλημάτων που δημιουργούνται από τις προσφυγικές ροές.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης