Υποστηριξε το militaire
Άμυνα ΠΑ
25/12/2017 | 06:39 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

F-16: 8 Ιανουαρίου οι Αμερικανοί στην Αθήνα και το μήνυμα που έχουν λάβει από το ΥΠΕΘΑ

F-16:  8 Ιανουαρίου οι Αμερικανοί στην Αθήνα και το μήνυμα που έχουν λάβει από το ΥΠΕΘΑ

Η επίτευξη συμφωνίας για τον εκσυγχρονισμό των F-16,θα΄ ναι η πρώτη προτεραιότητα του ΥΠΕΘΑ, από την πρώτη ημέρα του 2018. Στις 8 Ιανουαρίου αναμένεται στην Αθήνα αντιπροσωπεία των Αμερικανών για να συζητήσουν με την ελληνική πλευρά τα θέματα που μας χωρίζουν.

Πρώτο στη λίστα το θέμα της καταβολής 1 δις ευρώ μέχρι τις αρχές του 2020. Η ελληνική πλευρά δεν συζητά καν αυτό το θέμα, όχι μόνο γιατί δεν έχει τα χρήματα, αλλά κι επειδή δεν είναι διατεθειμένη να επαναλάβει λάθη που έχουν γίνει στο παρελθόν από άλλες κυβερνήσεις οι οποίες έδιναν “μπροστά” του 70 και 80% της αξίας ενός προγράμματος.

Το δεύτερο θέμα είναι η τιμή. Υπάρχει ένα χάσμα περίπου 250 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο η ελληνική πλευρά πιστεύει ότι μπορεί να γεφυρωθεί.

Το μήνυμα που έχει σταλεί στην αμερικανική πλευρά με πολύ διπλωματικό τρόπο είναι πως η αντιπροσωπεία τους θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει κυβερνητικά στελέχη που θα μπορούν να συζητήσουν επί της ουσίας λύσης κι όχι τυπικούς γραφειοκράτες που απλά θα “επιφυλάσσονται” να απαντήσουν σ΄ όσα θέματα τους τεθούν. Ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθούν. Οι αμερικανοί δεν πρέπει να ΄χουν απολύτως κανένα παράπονο από την μέχρι στιγμής ελληνοαμερικανική συνεργασία στον αμυντικό τομέα. Έχουν βγει κερδισμένοι παντού και πάντοτε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης