Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
27/09/2017 | 15:52
Militaire News

Σοπέν τέλος στις κηδείες Τούρκων στρατιωτικών! Αντικαθίσταται από Οθωμανικό εμβατήριο!!!

Σοπέν τέλος στις κηδείες Τούρκων στρατιωτικών! Αντικαθίσταται από Οθωμανικό εμβατήριο!!!

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας διέταξε να μην παίζουν οι στρατιωτικές μπάντες το “Marche Funèbre” του Frédéric Chopin, κατά τη διάρκεια κηδείας πεσόντων στρατιωτών και να το αντικαταστήσουν με το Οθωμανικό  “Segah Tekbir”!
Σύμφωνα με μια εγκύκλιο που κυκλοφόρησε το υπουργείο την Τρίτη, το “Segah Tekbir” θα ακούγετια πλέον  σε κηδείες  στρατιωτών, ανέφερε η εφημερίδα Cumhuriyet. Ο λόγος είναι ότι το ‘Segah Tekbir’ του Itri,κατά το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών “είναι σύμφωνο με το ήθος των μαρτύρων και τη θέση τους στις καρδιές του έθνους μας “.

Οι συζητήσεις για τις αλλαγές στο τελετουργικό   ξεκίνησαν αφού μια ομάδα στρατιωτών στη νοτιοανατολική επαρχία Χακκάρι σταμάτησε μια μπάντα που έπαιζε  το κομμάτι του Σοπέν και περπάτησε δίπλα στο φέρετρο φωνάζοντας “Allahu Akbar” στις 3 Απριλίου του τρέχοντος έτους.Το βίντεο είναι από εκείνη την ημέρα.
Στις 15 Απριλίου ο πρόεδρος της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας (Diyanet) Mehmet Görmez πρότεινε να αντικατασταθεί ο Σοπέν με το “Segah Tekbir” του Itri.
Το  “Marche Funèbre” του Σοπέν  είναι η επίσημη μουσική  για κηδείες  στην Τουρκία από το 1932.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης