Υποστηριξε το militaire
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Πολιτική
12/03/2016 | 09:00 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Προσφυγικό: “Άνθρωποι και ποντίκια”

Προσφυγικό:

Έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Αθήνας, η κοινή εκδήλωση της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου και της Κοινωνίας Αξιών με θέμα:

Άνθρωποι και Ποντίκια

Το προσφυγικό ζήτημα

Οι ομιλητές ανέπτυξαν με εξαιρετικό τρόπος και ο καθένας από τη δική του σκοπιά το ζήτημα. Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό και δευτερολογίες.

Ομιλητές ήταν η  Τασία Χριστοδουλοπούλου, π. Υπουργό Μετανάστευσης,  Κλεάνθης Κυριακίδης, Διεθνολόγος,  Δρ. Aref Alobeid, Καθηγητής Γεωπολιτικής,  Δρ. Ηρακλής-Σπυρίδωνας Ακτύπης, Διευθυντής Ιδρύματος Μαραγκοπούλου.

Μεταξύ των πολλών προτάσεων που αναπτύχθηκαν ως κοινές θέσεις πλέον της Ε.ΔΗ.Κ. και της Κοινωνίας Αξιών τονίζουμε τις πλέον καινοτόμες:

  • Δημιουργία Ελεύθερου Δημοκρατικού Συριακού Στρατού που θα δημιουργηθεί και θα εκπαιδευτεί στην Ευρώπη ώστε να διασφαλίσει την μετάβαση στην ειρήνη, στη Συρία της μεταπολεμικής εποχής.
  • Παρουσία ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στα παράλια της Μ. Ασίας για την αποτροπή στο έδαφος την μεταφοράς προσφύγων στα ελληνικά νησιά.
  • Ιδιαίτερο πρόγραμμα μέριμνας και προστασίας σε ανάδοχες οικογένειες, των ασυνόδευτων παιδιών που φτάνουν στη χώρα μας.
  • Με βάση την “αρχή της αναλογικότητας” που είναι θεμελιώδες κεκτημένο της Ε.Ε να επιδιωχθεί η προσήκουσα προσφυγή στις δομές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
  • Δημιουργία άμεσα και χωρίς χρονοτριβή, ζωνών ασφαλείας στις ελεύθερες περιοχές της Συρίας με την εγγύηση πολυεθνικών ειρηνευτικών δυνάμεων ώστε να ξεκινήσει από τώρα η ταχεία ανοικοδόμηση της Συρίας.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης