Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Που στοχεύει η Τουρκία με την εισβολή στη Συρία; Στόχος οι Κούρδοι

Που στοχεύει η Τουρκία με την εισβολή στη Συρία; Στόχος οι Κούρδοι

Ο τουρκικός στρατός έκανε εισβολή στο έδαφος της Συρίας με στόχο τους Κούρδους. Από το χάρτη αυτό προκύπτει. Μοναδικός στόχος των Τούρκων είναι να μην επιτρέψουν στους Κούρδους να δημιουργήσουν μια ελεγχόμενη από τους ίδιους περιοχή,στα σύνορα της Τουρκίας.

Η Άγκυρα επέλεξε να στείλει τους στρατιώτες της εκεί που έχει συμμάχους. Η περιοχή που έχει δημιουργηθεί η ζώνη ασφαλείας ελέγχεται πλήρως από τον ISIS! Και ήταν το τελευταίο κομμάτι που αν το έπαιρναν οι Κούρδοι ,τότε θα δημιουργούσαν μια περιοχή σημαντική έκταση αλλά και σε σημασία. Οι δυνάμεις του ISIS δεν έδειξαν να ενοχλούνται καθόλου από την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων. Αντιθέτως.

Εκνευρισμός Ερντογάν

Ο εκνευρισμός του Ερντογάν δείχνει τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η Άγκυρα. Σύμφωνα με την ΧΟΥΡΙΕΤ ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι “ο μόνος στόχος των τρομοκρατών είναι να εκτελέσουν το καθήκον που πους έχουν αναθέσει αυτοί που τους κατευθύνουν, εκτελώντας το συμβόλαιο που έχουν αναλάβει». Δεν αποκάλυψε ποιους υποπτεύεται αλλά όλοι εκτιμούν ότι “βλέπει” το Ισραήλ και τη Ρωσία ως “υπεύθυνους”. Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ Αγιελέτ Σακέντ, μίλησε ήδη για την ανάγκη δημιουργίας ανεξάρτητου κουρδικού κράτους.

Ο Ερντογάν είπε ακόμη ότι οι διώξεις κατά Κούρδων δεν πρόκειται να σταματήσουν:
«Οι οργανώσεις τους, οι βουλευτές τους, οι δήμαρχοί τους, θα απαντήσουν στη δικαιοσύνη για όσα έκαναν. Θα ξαναστήσουμε τις περιοχές όρθιες εντός του έθνους μας, μόλις οι δυνάμεις μας εξοντώσουν τους τρομοκράτες και εμείς θα αποφασίσουμε για την οριστική λύση στο θέμα αυτό», είπε ο Ερντογάν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης