Υποστηριξε το militaire
Breaking News Πολιτική
03/12/2017 | 06:30 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Ποιος πιστεύει ότι ο Ερντογάν δεν θα πάει στη Θράκη ως “πατερούλης” των μουσουλμάνων;

Ποιος πιστεύει ότι ο Ερντογάν δεν θα πάει στη Θράκη ως

Ο επιτελείο του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, διαβεβαίωσε λένε οι πληροφορίες την Αθήνα πως η επίσκεψη στην Αθήνα αλλά κυρίως η περιοδεία στη Θράκη δεν θα περιλαμβάνει τίποτα από τις προκλήσεις επισκέψεων του παρελθόντος.

Όχι συγκεντρώσεις,όχι τουρκικές σημαίες κι όχι δηλώσεις που θα ξεπερνούν τα όρια…

Δεν γνωρίζουμε αν στο διπλωματικό γραφείο του πρωθυπουργού έχουν πιστέψει πράγματι αυτές τις διαβεβαιώσεις ή παριστάνουν πως τις πιστεύουν για να μην “χαλάσει” η επίσκεψη Ερντογάν. Εκτιμούμε ότι συμβαίνει το δεύτερο. Γιατί η απλή λογική λέει πως ειδικά αυτή τη φορά ο Ερντογάν θέλει όσο καμία άλλη φορά να “αποθεωθεί” στη Θράκη.

Ο Ερντογάν που έρχεται στην Αθήνα, δεν είναι ο πανίσχυρος Ταγίπ που είχαμε υποδεχτεί στις προηγούμενες επισκέψεις του. Ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκεται “στα σχοινιά” και δέχεται απανωτά χτυπήματα που μπορεί να τον οδηγήσουν ακόμη και σε νοκ άουτ.

Ο Τούρκος πρόεδρος γνωρίζει ότι οι εξελίξεις στη δίκη του τουρκοιρανού Ρ.Ζαράμπ στις ΗΠΑ θα του στοιχίσει πάρα πολύ. Κατηγορείται ευθέως πως έδωσε πράσινο φως να αγνοηθούν οι αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν. Κάτι που η Ουάσινγκτον δεν πρόκειται να το αφήσει να περάσει έτσι, αν αποδειχτεί με ατράνταχτα στοιχεία.

Ο Ερντογάν είναι μπλεγμένος και στην υπόθεση με τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ, Μάϊκλ Φλιν,ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγορείται πως πήρε πολλά χρήματα από το καθεστώς Ερντογάν για να παραδώσει τον Γκιουλέν.

Το Κουρδικό θέμα αποτελεί τον εφιάλτη του που όσο περνά ο καιρός μοιάζει αναπόφευκτο να γίνει πραγματικότητα.

Στο εσωτερικό της χώρας του κατηγορείται ευθέως και με ντοκουμέντα για “παρκαρισμένα” εκατομμύρια σε “παραδείσους”. Την ίδια ώρα η οικονομία της Τουρκίας δεν πάει καλά.

Αυτός ο Ερντογάν θα αφήσει την ευκαιρία να παίξει τον ρόλο του … “πατερούλη” των μουσουλμάνων της Θράκης που τους έχει βαφτίσει “Τούρκους”; Δεν νομίζουμε.

Η επιλογή να γίνει τώρα η επίσκεψη Ερντογάν είναι από κάθε άποψη ακατανόητη. Δεν γνωρίζουμε αν “επιβλήθηκε απ΄ έξω”, όπως λένε κάποιοι που προσπαθούν να εξηγήσουν την επιλογή της κυβέρνησης να τολμήσει να υποδεχτεί τον Ερντογάν στην Αθήνα αυτή τη περίοδο. Αυτό που είναι πολύ πιθανό είναι πως η κυβέρνηση μπορεί να βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης