Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
23/12/2017 | 21:05
Militaire News

Παίρνει δάνειο η Τουρκία από τη Μόσχα για τους S-400

Παίρνει δάνειο η Τουρκία από τη Μόσχα για τους S-400

Η Ρωσία θα χορηγήσει δάνειο στην Τουρκία για μερική χρηματοδότηση της αγοράς από την Άγκυρα του αντιαεροπορικού-αντιπυραυλικού συστήματος S-400. Αυτό ανακοίνωσε σύμβουλος του Πούτιν,όπως μετέδωσε  το πρακτορείο ειδήσεων Tass.Το μόνο βέβαιο γι΄αυτή την υπόθεση είναι ότι η Μόσχα θα βγάλει λεφτά από την Τουρκία.

“Όλα τα ζητήματα έχουν επιλυθεί και η σύμβαση θα εισέλθει στο στάδιο υλοποίησής της τις προσεχείς ημέρες. Ένα μέρος της σύμβασης θα πληρωθεί από την τουρκική πλευρά και το άλλο μέρος θα καλυφθεί από δάνειο που θα χορηγηθεί από τη ρωσική πλευρά “, δήλωσε ο προεδρικός σύμβουλος, προσθέτοντας ότι ” οι παραδόσεις θα αρχίσουν στα τέλη του 2019 ή στις αρχές του 2020 “.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι η Άγκυρα είχε υπογράψει συμφωνία με τη Ρωσία για να αγοράσει το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400, παρά την αντίθεση των συμμάχων του ΝΑΤΟ. Ο Ερντογάν επέκρινε  τους συμμάχους  για την αρνητική αντίδραση στην απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει το σύστημα από τη Ρωσία και είπε ότι “έχουν τρελαθεί”.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Johnny Michael,έχει  δηλώσει ότι οι ΗΠΑ έχουν μεταφέρει αναμεταδώσει τις ανησυχίες τους σε τούρκους αξιωματούχους, για την αγορά.
Το ΝΑΤΟ δήλωσε επίσης τον Σεπτέμβριο ότι η Τουρκία δεν είχε ενημερώσει τη συμμαχία για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας της για την αγορά των S-400 από τη Ρωσία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης