Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πολιτική ΥΠΕΘΑ
01/05/2016 | 00:01 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Πάσχα σε φρεγάτα για Τσίπρα-Καμμένο γιατί και η πολιτική εξουσία “σέρνει καράβι”

Πάσχα σε φρεγάτα για Τσίπρα-Καμμένο γιατί και η πολιτική εξουσία

Πρωθυπουργός και Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα περάσουν λίγες ώρες της Κυριακής του Πάσχα στο κατάστρωμα της φρεγάτας του Στόλου μας ΑΔΡΙΑΣ. Οι δυο τους κάνουν Πάσχα μαζί στο Πόρτο Ύδρα και από εκεί θα πάνε στη φρεγάτα.

Το Πάσχα συνηθίζεται η πολιτική ηγεσία να έρχεται πιο κοντά με το στρατιωτικό προσωπικό. Αλλά φέτος είναι ένα …ιδιαίτερο Πάσχα που ίσως θα ήταν καλύτερο να γίνονταν άλλα πράγματα…

Να ξεκινήσουμε από το πολλαπλώς επιβαρυμένο προσωπικό των ΕΔ. Το πλήρωμα της φρεγάτας ΑΔΡΙΑΣ για παράδειγμα δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι “πετάει από τη χαρά του” που θα υποδεχτεί πρωθυπουργό και ΥΕΘΑ. Βρίσκονταν εν πλω, στο κεντρικό Αιγαίο και διατάχθηκαν να “σπεύσουν” στη Δοκό ,για ν αυποδεχτούν Τσίπρα και Καμμένο. Η αλλαγή πορείας και όλη η προετοιμασία υποδοχής δεν είναι ότι πιο ευχάριστο κι εύκολο για τα πληρώματα του Στόλου,που είναι έτσι κι αλλιώς κουρασμένα.

Τουλάχιστον να είχαν κάτι ευχάριστο να πουν για το στρατιωτικό προσωπικό Τσίπρας και Καμμένος…Αλλά εδώ δεν μπορούν ούτε το απλούστατο και ανέξοδο θέμα του ασφαλιστικού των στρατιωτικών της κατηγορίας 1990-92 να λύσουν λόγω …απαγόρευσης δανειστών .

Θα πουν πολλοί -μεταξύ των οποίων και οι επικοινωνιολόγοι- ότι ειδικά φέτος η παρουσία πρωθυπουργού και ΥΕΘΑ σε χώρο στρατιωτικό είναι απαραίτητη,λόγω της τουρκικής προκλητικότητας. Για να σταλεί κάποιο μήνυμα στον προκλητικό γείτονα. Να το δεχτούμε, αλλά αυτό θα μπορούσε να γίνει και σε κάποια στρατιωτική μονάδα της Αττικής,από τις πολλές που εξακολουθούν να υπάρχουν και να λειτουργούν παρά τις διαχρονικές εξαγγελίες περί συμμαζέματος. Δεν ήταν ανάγκη να μετακινηθεί ολόκληρη φρεγάτα .

Πολλές φορές οι πολιτικοί δεν μπορούν αυτές τις λεπτομέρειες να τις “μετρήσουν”. Σ΄ αυτό έχουν ευθύνες οι σύμβουλοι-παρασύμβουλοι και επικοινωνιολόγοι οι οποίοι έχουν στο μυαλό τους την “εικόνα” κι όχι την ουσία.

Ελπίζουμε τουλάχιστον το μήνυμα  Τσίπρα και Καμμένου από τη φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ να είναι ουσιαστικό και ηχηρό . Ουσιαστικό για τους στρατιωτικούς μας και ηχηρό για τον τρομοκράτη γείτονα που λέγεται Τουρκία.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης