Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ο Πούτιν θέλει να διαλύσει την τουρκική οικονομία – “Κλείνει” τον εναέριο χώρο της Συρίας με S-400

Ο Πούτιν θέλει να διαλύσει την τουρκική οικονομία -

Η Ρωσία και ο Πούτιν δεν υπάρχει περίπτωση να κυρήξουν τον πόλεμο στην Τουρκία. Αλλά σκοπεύουν να την διαλύσουν! Πρώτα απ΄ όλα στρατιωτικά. Κάθε τουρκικό “λάθος” θα πληρώνεται ακριβά. Η απόφαση Πούτιν να στείλει και S-400 στην Συρία δείχνει ότι ο εναέριος χώρος της χώρας …κλείνει! Αν οι Τούρκοι κάνουν το λάθος να πετάξουν προς Συρία, θα πληρώσουν ακριβό τίμημα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ ο Πούτιν έδωσε διαταγή για αποστολή 12 ακόμη μαχητικών αεροσκαφών στη Συρία αλλά και την ανάπτυξη αντιαεροπορικών -αντιπυραυλικών συστημάτων S-400!

Η ενεργοποίηση αυτών των συστημάτων μπορεί να “μπλοκάρει” ότι πετάει στη Συρία ή πέριξ αυτής.

Οικονομικός πόλεμος

Σκληρά μέτρα λαμβάνει η Μόσχα και σε επίπεδο οικονομικό. Οι ακυρώσεις συμφωνιών πέφτουν βροχή.

Οι επιπτώσεις μπορεί να  φτάσουν και τα 30 δισ. Ευρώ. Υπάρχει μια ολόκληρη λίστα οικονομικών επιπτώσεων που εξετάζει η Μόσχα μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους της από τα τουρκικά μαχητικά.
Σε αυτές περιλαμβάνονται οι εισαγωγές κρέατος, από την 1η Δεκεμβρίου μάλιστα, οι εξαγωγή φυσικού αερίου, αλλά και η τουριστική κίνηση. Τρεις τομείς στους οποίους βασίζεται σε μεγάλο βαθμό η τουρκική οικονομία.
Υπάρχουν ωστόσο και μέτρα σε άλλο επίπεδο που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη και τον γεωστρατηγικό ρόλο της Τουρκίας.
Έτσι συνεργασίες όπως στην κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου, αλλά και (κυρίως) η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου που θα μεταφέρει το Ρωσικό αέριο προς την Τουρκία και από εκεί προς την Ευρώπη φαίνεται ότι παγώνουν.
Εμπόριο, τουρισμός, αγωγοί είναι οι… πύραυλοι που έχει η Ρωσία στο οπλοστάσιό της και φαίνεται ότι είναι διατεθειμένη να τους… “κλειδώσει” με στόχο την καρδιά της τουρκικής οικονομίας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης