Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
11/10/2016 | 21:03 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Φ. Καρβουνοπούλου

Η αναβολή του ταξιδιού Πούτιν στο Παρίσι και η προειδοποίηση Γκορμπατσόφ!

Η αναβολή του ταξιδιού Πούτιν στο Παρίσι και η προειδοποίηση Γκορμπατσόφ!

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέβαλλε το ταξίδι στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα αφού η γαλλική κυβέρνηση κατηγόρησε τις ρωσικές και συριακές δυνάμεις  για εγκλήματα πολέμου στο Aleppo

“Ο Πρόεδρος αποφάσισε να αναβάλλει το ταξίδι του,” ανακοίνωσε ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος τύπου του Πούτιν.

Ο κύριος Πούτιν επρόκειτο να επισκεφθεί το Παρίσι στις 19 Οκτωβρίου για τα εγκαίνια  ένος νέου ρωσικου ορθόδοξου ναού και να επισκεφθεί μια ρωσική εικαστική έκθεση στη γαλλική πρωτεύουσα.

Γαλλικές διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι το Κρεμλίνο άλλαξε στάση  αφού ο κύριος Ολάντ αρνήθηκε να συζητήσει οτιδήποτε σε μια προγραμματισμένη διμερή συνάντηση, εκτός από τη συριακή κρίση.

Τη Δευτέρα ο κύριος Ολάντ είπε ότι δεν είχε ακόμη αποφασίσει εάν θα συναντήσει τον  Πούτιν, λέγοντας ότι οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας είχαν διαπράξει «εγκλήματα πολέμου» στην πόλη του Aleppo με ρωσική υποστήριξη.

“Εγώ ο ίδιος θέτω την ερώτηση … Είναι χρήσιμο; Είναι απαραίτητο; Μπορεί να είναι ένας τρόπος άσκησης πίεσης; Μπορούμε να τον κάνουμε (τον Πούτιν) να σταματήσει αυτό που κάνει με το συριακό καθεστώς;” Αυτά δήλωσε ο κύριος Hollande σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Ο Jean-Marc Ayrault, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Γαλλία θα ζητήσει από τους εισαγγελείς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης να εξετάσουν τα στοιχεία για  τα εγκλήματα πολέμου απο την Συρία και τη Ρωσία.

Ο κύριος Ayrault επισκέφτηκε τη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα για συνομιλίες με τον Σεργκέι Λαβρόφ, τον Ρώσο ομόλογό του, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει  υποστήριξη στον ΟΗΕ για ένα γαλλικό σχέδιο ψηφίσματος για την κατάπαυση του πυρός στο Aleppo.

Η Ρωσία άσκησε βέτο στη γαλλική πρόταση το Σάββατο, προβάλλοντας τους δικούς της εναλλακτικούς τρόπους επίλυσης .

Ήταν η  πέμπτη φορά που η Ρωσία  χρησιμοποιεί το βέτο της για να εμποδίσει την δράση του ΟΗΕ για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία.

Ο κύριος Ολάντ είπε ότι ήταν έτοιμος να συναντηθεί με τον κυριο Πούτιν “ανά πάσα στιγμή … για την επίτευξη  ειρήνης” μετά την ακύρωση της επίσκεψης.

“Ο διάλογος είναι αναγκαίος με τη Ρωσία, αλλά θα πρέπει να είναι σε κλίμα σταθερό και ειλικρινές», δήλωσε ο κύριος Ολάντ στο Στρασβούργο.

Η διπλωματική αντιπαράθεση για  το συριακό εμφύλιο πόλεμο έχει βυθίσει τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Δυτικών κυβερνήσεων στο χαμηλότερο σημείο τους από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο πρώην Σοβιετικός ηγέτης, προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι η κρίση έχει φέρει τον κόσμο σε ένα “επικίνδυνο” σημείο.

ΠΗΓΗ: http://www.telegraph.co.uk

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης